Hei sveis! Det er fredag, jeg har fridag og endelig tid til å krydre hverdagen med kokkelering av ulike slag. Fridagen i dag har nemlig vært litt utenom det vanlige. Han lille fisen i huset er hos dagmammaen og jeg er hjemme helt alene. Helt merkelig å ha huset helt for seg selv. Det tok kaka når jeg duret ned i butikken i treningstøy uten vognen på slep. ALT var gjort på et blunk. Ting går liksom tjue ganger kjappere! Jeg hadde glemt hvor effektiv man har mulighet til å være uten barn. Jeg tok meg selv i å savne han lille fisen etter bare noen timer, så dette mammalivet er virkelig noe for seg selv!

Dagen i dag har jeg brukt på kjøkkenet, og det med en herlig ro i kroppen. Det har blitt så altfor mye stress de siste ukene, og det kjennes på kroppen. I går lå jeg paddeflat som et pinnsvin med nåler på hele kroppen, nettopp fordi stresset hadde satt seg i ryggraden og både bekken og ulike ledd har bestemt seg for å tulle litt. Stress er kroppens verste fiende, og siden jeg drar rundtomkring og foreleser om akkurat dette er det himla viktig å lytte til egen kropp og stresse ned en gang i blant. Jeg er heldig å jobbe sammen med en gjeng dyktige mennesker, så noen nåler og en dag fri gjorde virkelig susen. Det skal sies at jeg de siste ukene har holdt en hel del kurser og er det noe som gir kroppen et realt energipåfyll så er det nettopp det. Jeg må nesten vie et eget innlegg til kursene mine snart.

På kjøkkenet i dag har jeg kokkelert en hel del fargeglad mat til Barnematkurset som går av stabelen om en god uke. Les mer om det her. Jeg har kokkelert monsterpannekaker, monstersmoothie og en del annen snask. Jeg gleder meg SÅNN til å ha en stor gjeng minikokker og foreldre på kjøkkenet. Jeg har også kokkelert nøttesmør i dag. Jeg tok meg selv i å veive med armene da jeg puttet den første smaksprøven i munnen. Fy flate FOR et nøttesmør. Jeg jubler inne i meg bare av å fortelle dere om det. Nøttesmøret ble til i den nye blenderen min. Det tror jeg må være tidenes kjøp. Jeg ristet nøttene (les: mandlene) i ovnen i 15minutter, avkjølte de litt og slang de i blenderen sammen med litt vaniljepulver, stevia og salt. Blenderen brukte ca.7 minutter på å forvandle dette til et herlig nøttesmør. Makan!2014-03-21 14.38.19Nøttesmør tror jeg er guds gave fra himmelen. Iallefall i min verden. Jeg kunne levd på nøttesmør tror jeg. Bare synd magen min ikke er så glad i et overdrevent nøtteforbruk, noe som bety at jeg må begrense meg litt. Knekkebrød med nøttesmør og bananskiver er en dille jeg har hatt siden fødsel. Farlig godt! Jeg er også fullstendig dillet på en slant nøttesmør på havregrøten hver morgen. NAM! Under kommer eksakt oppskrift på tidenes mandelsmør.

Himmelsk mandelsmør

  • 350g mandler
  • 8 dråper stevia med smak (gjerne toffee)
  • 1 ts vaniljepulver (eller 1 vaniljestang)
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts kokosfett

Sett ovnen på 160grader, stek i 15minutter til det lukter herlig i huset ditt. Avkjøl nøttene litt og sleng de i blenderen din. Tilsett resten av ingrediensene og kjør i vei. Min brukte 2 minutter på middels hastighet, men belag deg på kanskje 7-8 minutter til nøttene har sluppet fettet sitt og du har et herlig fløyelsmykt nøttesmør. Oppbevar i en tett beholder/krukke i kjøleskapet og nyt som pålegg eller hva det måtte være. OBS! farlig godt!

2014-03-21 15.18.102014-03-21 15.17.58Nå kom gjengen min hjem og vi skal dure avgårde på trening før vi tar fredagskveld med taco og alt det der. Himla koselig! FIN fredag til dere!