I går duret jeg og Emil avgårde for litt økohandel i Strømstad. Det har med tiden blitt en fast tradisjon å ta en storhandel der en gang i måneden. Vi handler fast på ICA Kvantum i Strømstad og en gang i mellom tar vi også en svingom innom Strømstad Mat. Det er mye penger å spare på å handle økologisk over grensen, og siden veien ikke er så altfor lang for vår del tar vi det som en liten tur. Som regen liker hele familien å henge med over grensen, men i går tok jeg og Emil oss en liten svipptur alene. Egentlig skulle jeg hente ny kjøttboks fra Grøna Gårdar, men jeg hadde surret litt med bestillingen får vi klare oss uten den neste nåneden. Heldigvis er det ingen sak når vi like vel skal ta handelen i Strømstad. Kjøttutvalget er vel så bra i butikk, så jeg hamstret heller med meg noen pakker økologisk kjøtt og kjøttdeig derfra.

I går passet jeg på å knipse noen bilder av hva vi kuppet med oss fra Sverige. Kanskje dere finner noen tips og ideér?2011-02-01 21.14.05-12011-02-01 21.14.132011-02-01 21.14.262011-02-01 21.14.332011-02-01 21.14.52Over er et knippe favoritter fra handleturen og faste matvarer som finnes i skuffer og skap hos oss.

 • Økologisk havregryn – vi er storforbrukere av havregryn siden begge gutta elsker grøtfrokost. Dessuten er havrebrød et fast innslag noen dager i uken, og for ikke å snakke om havrekjeks og monsterpannekaker.
 • Diverse økologsik glutenfritt mel: bokhvetemel, havremel og TEFF jyttemel
 • OATLY iKaffe – fantastsik havremelk til å steame. Favoritt!
 • Økologsik tacosaus og salsa uten tullball
 • Økologisk peanøttsmør til topping på grøt, på knekkis, i smoothie eller på brød.
 • Økologisk pæremos og eplemos fra Urtekram. Perfekt for travle mammaer og Emil sin storfavoritt! Genial til små søtinger istede for å bruke altfor mye penger på ferdige smoothieposer. Jeg pleier ofte å blande noen ss med eple/pæremos og noen ss avokado. Kjører kjapt med stavmixer og har genial smoothie/mos til Emilsen.
 • Bønnespagetti
 • Quinoa kakaer – “riskaker” med 100% quinoa. Perfekt å ha liggende for sultne kids (og voksne) toppet med mye pålegg. Emil mumser disse som snacks.
 • Vakumert fullkornsbrød med chiafrø. Jeg hoppet når jeg fant disse på Strømstad Mat. Det er første gang på maaange år at jeg har kjøpt med et brød hjem fra butikken. Jeg har nemlig hatt til gode å finne et brød jeg står inne for og som magen tåler. Dette brødet består av fem ingredienser: Fullkornsrug, vann, surdeig (av rug), chiafrø og salt. Endelig et brød for alle som ikke tåler hvetemel og ikke minst, endelig et brød uten tilsatt hvetegluten! Anbefales!
 • Krydder fra Urtekram. Grillkrydderet er fantastisk og brukes fast hos oss til både søtpotetfries, rotgrønnsaker, kylling osv.
 • Sjokoladenøtter! Høydepunktet med turen! Hoho. Pekannøtter med 70% sjokolade. Hiiimla gode!
 • RAW BITE og snop til Ellisen. Fra Strømstad mat.

2011-02-01 21.40.192011-02-01 21.40.42Nå er kjøleskapet fullspekket av fargerik økologisk frukt og grønt, økologisk tyrkiks yoghurt (til tzatziki og yoghurt frokost/lunsj), økologisk skinke, kjøttdeig og fetaost. Egg kjøper vi på Sørli Gård.

Det er så deilig å ha fyllt opp skuffer og skap meg gode råvarer. Nå skal helgen nytes! Hei så lenge!