Hallo i søndagen!

Her i huset startet dagen som vanlig før 07, men akkurat i dag kjente jeg at det passet seg ypperlig å stå opp tidlig. Bakeånden kom nemlig over meg sent-sent i går kveld. Så sent at jeg fikk streg beskjed av min bedre halvdel å la det ligge til imorgen. Derfor spratt jeg opp sammen med lille fis i dagtidlig, og sammen bakte vi chiarundstykker. Han er fortsatt en benkesliter og digger å hjelpe mamma og pappa på kjøkkenet. Chiarundstykkene er en “gammel” skatt jeg ikke har laget på altfor lenge. Magen min er ikke så glad i egg, og når jeg har overdrevet inntaket en periode sier den stopp, og da må egget elimineres for en periode. Nå er jeg inne i en sånn periode. Kanskje ikke så rart etter å ha spist iallefall ett egg hver dag i lang-lang tid. En god del av dere vet jeg er klienter hos meg, og jeg vet også at en god del av dere ikke tåler egg. Denne oppskriftsreprisen er derfor dedikert til dere. Disse rundstykkene er fantastisk gode. Jeg har funnet ut at de bør  lages som flate rundstykker, ala polarbrød. Da blir de best. De kan nemlig fort bli som håndgranater (som en fin bloggleser kaller de!), og da er de best som flate rundstykker. Oppskriften finner du her. Jeg baker de altså ikke som runde rundstykker som i oppskriften, men som litt større rundstykker som trykkes flate. De vil heve bittelitt pga bakepulveret, og da er de perfekte og dele i to med pålegg på. Iallefall om du liker rundstykker med sprø skorpe og myk innside.

Det fine med disse er at de er supernæringsrike i tillegg til at de er fri for gluten, nøtter, egg og melk. Supernæringsrike er de fordi de inneholder en god dose fettsyrer som er perfekt med tanke på blodsukkeret. De inneholder spesielt mye kalsium fra chiafrøene og linfrøene, og er proteinrike. Om du bruker quinoamel/flak som jeg liker får de en ekstra nøtteaktig smak og blir i tillegg ganske så rike på jern. Det kan man jo ikke gjøre annet enn å smile av!41Pappaen i huset fikk en ekstra god start med varme chiarundstykker til frokost i dag. Han er jaggu heldig, men jeg skal si deg vi er ganske så heldige som har han også! Nå er gutta mine å ser kamp mens jeg får unna litt jobb. Til onsdag arrangerer jeg “Mat for Glade mager” kurs. Det er kurset for de med ekstra interesse for mat og ernæring, og de med et godt kosthold som grunnfundament. Kurset er både teoretisk og praktisk, og som det skippertaksmennesket jeg ér, er jeg som vanlig ute i siste liten med å forberede kurset. Jeg lærer aldri! Vel, nå får jeg fortsette jobbingen. Ønsker dere en herlig søndag!

Pssst! Se på gjengen som var på epleslang tidligere i dag a! Mannen spurtet inn i en hage og kom tilbake med noen fantastiske epler. Jeg og lille fis sto lenger borte og gjemte oss. Haha, epletyver! Jeg blir helt flau! Jeg dåner forresten av det fine høstværet utenfor.61