Har du noen gang tenkt tilbake på små og store opplevelser som har formet deg til den du er i dag? Interesser du hadde som barn, vonde opplevelser, fantastiske opplevelser. Tenker jeg tilbake på meg selv får jeg virkelig en bekreftelse på at det jeg gjør er rett. Sprudlende Sunn er like mye en hobby som en fulltidsjobb, og alt jeg gjør i forbindelse med jobben kan trekkes tilbake til interesser og opplevelser som liten. Er ikke det rart og fint på samme tid?

Fra jeg var liten har jeg stått på en stol ved siden av kjøkkenbenken og rørt i bakeboller og gryter. Mamma er konditor, så det ble naturlig mye bakst, noe jeg elsket! Så snart jeg fikk være hjemme alene dro jeg frem bakeboller og alt som hørte til, og kokkelerte med variabelt resultat. Når jeg ikke kokkelerte arrangerte jeg og venninnene mine danseshow hvor hver minste detalj var planlagt. Vi laget invitasjoner å la i postkasser, laget plakater å stiftet opp. De som kom måtte betale en liten slant i kassen vi hadde laget. Og selvsagt fikk de kvittering! Vi hadde også til stadighet salg av vafler til bilene som kjørte forbi. Da hentet vi stoler og bord, stekte vafler og serverte til de som ville kjøpe. Jeg tror allerede der at en liten gründerspire var født. Jeg skulle tjene penger og hele tiden arrangere og skape noe.

Jeg startet på Tegning, form og farge på videregående. Der skapte vi like mye malerier som digitale hefter osv. Læreren min prøvde overtale meg til å bli arkitekt, men mageproblemene mine hadde allerede ført meg inn på interessen for tarmhelse og ernæring. Jubelen var enorm når jeg kom inn på Samfunnsernæringsstudiet. Alt vi lærte var så spennende! Siste studieår tok jeg i København. Jeg følte jeg hadde kommet hjem da jeg startet der. Byen, menneskene, all den digge maten, kaféene og ikke minst alt det herlige de serverte på kaféene. Etter studiet har alt bare gått i en fei med Sprudlende Sunn. Jeg har hele tiden hatt behov for å skape, først ble det Snop – og sjokkiskurs, så Hverdagsmatkurs. Førstnevnte fordi interessen for magevennlig, allergivennlig og sunnere snop boblet over etter København. Sistnevnte fordi de jeg så en fellesnevner med de jeg veiledet. De manglet matglede og inspirasjon på kjøkkenbenken. Snopkurset holdt jeg i starten i et knøttlite kontorlokale. Det kom folk helt fra Oslo og Vestfoldsiden for å være med på mitt lille snopkurs. Hverdagskurset holdt jeg på kjøkken rundtomkring. Så fikk jeg Ellis og interessen for babymat startet. Da ble det babymatkurs. Jeg fartet rundt med min lille baby til både Oslo og i alle kriker og kroker i Østfold. Det var SÅ koselig.

Siden den gang har jeg hele tiden hatt behov for å trylle frem noe nytt. Dere elsker oppskrifter, noe som passer meg ypperlig siden jeg elsker stå på kjøkkenet å være kreativ. Altså det jeg vil med denne lange oppsummeringen er følgende: ser dere at alle brikker henger sammen? At alt jeg har gjort summert opp er Sprudlende Sunn? Jeg får brukt min passion for mat og ernæring både på kjøkkenbenken, i gjennom det jeg skaper av digitale oppskrifter, hefter og kurs. Og ikke minst, jeg får inspirere dere! Jeg får lære dere hvor gøy ernæring er! Jeg får møte mange av dere og får og har fått muligheten til å hjelpe mange. Alt dette gir meg en følelse av å være på rett sted. På rett plass. Det er ganske så fint synes jeg!

Har du det slik også? Er du på rett plass? Fortell!