Hei sveis i søndagen! Det var da som pokker hvor lang tid det skulle ta mellom oppdateringene her inne. Sånn kan det gå når undertegnede legger alt igjen hjemme og stikker på ferie med de kjæreste hun eier. Helt fantastisk deilig var det faktisk. Nå har jeg ligget langflat i solen dagen lang, spist meg lei på gresk salat og tzatziki (det trodde jeg i grunn aldri skulle skje!), drukket massevis med iskaffe (dilla!) og senket skuldrene så de nærmest er på bakkenivå. En lang uke i Hellas med SVÆRT begrenset netttilgang gjorde godt for gravidkroppen skal jeg si deg! Jeg fikk meg nærmest en liten avrusning fra min lille nettavhengighet (eller skal vi si Instagramavhengighet?).
2I disse dager er jeg i grunn bare hjemom for å snuse bittelitt på hverdagslivet og jobbe en hel del før jeg suser avgårde på ny miniferie mandag morgen. Vi nyter livet før tre blir til fire nemlig. Det er viktig for oss alle tror jeg.

I helgen er jeg tilbake på sommerøyen min for middagskokkelering til fine folk. For dere som har fulgt meg en stund er sommeren min noe utenom det vanlige. Jeg har nemlig fast sommerjobb jeg overhode ikke klarer slutte i. Jeg har hatt jobben siden jeg var 16år, og tror jeg har sagt at ”dette blir siste året” de siste seks årene. Nå har jeg bare funnet ut at jeg skal slutte å si akkurat det og bare ta hvert år som det kommer. Jeg bor og jobber i alle fall på et lite sommerparadis og kunne ikke drømt om å vært noe annet sted når sommeren er på sitt flotteste i landet vårt (bare skjekk hashtaggen ”risholmensommer”, så skjønner du hva jeg mener!). Jobben dreier seg i store trekk om å kokkelere treretters til fine folk med jevne mellomrom sommeren igjennom. I helgen er det fullt hus og middager på rekke og rad. En av dessertene som har stått på menyen i helgen er pannacotta med mangotopping. Den er sommerens desiderte dessertfavoritt og medfølger alltid en haug med skryt og oppskriftsforespørsler. Jeg deler jobben med lillesøster og det er i grunn hun som er pannacottaspesialisten. Den er ikke av den sprudlende sunne typen helt uten sukker, men av den sunnere typen. Den er laget på en blanding av rårørsukker og steviadråper, så den er slettes ikke så aller verst sammensatt. I motsettning til mange pannacottaoppskrifter inneholder denne yoghurt naturell, noe som gir den en frisk bismak man ikke kan gjøre annet enn å smile av. Denne MÅ testes altså!4Sommerens dessertfavoritt – Pannacotta (10 pers)
4 dl fløte
100g rårørsukker
1 vaniljestang
8 dråper stevia med vanilje
5 plater gelatin
1 egg
850g yoghurt naturell

Varm opp fløten sammen med vaniljestengene (skrap ut frøene) og søtningen, husk å røre hele tiden siden den brått bestemmer seg for å koke over alle hauger. Den skal ikke koke, så når det kommer små bobler langs kantene er den varm nok og kan tas av platen. Mens du står å rører passer du på å legge gelatinplater i bløt. Ta fløteblandingen av platen og la den stå litt før du rører inn 1 eggeplomme.
Skvis ut vannet av gelatinen og rør forsiktig inn til en jevn masse. Rør så inn yoghurten. Sil røren i et dørslag og hell i fine glass. Sett til avkjøling i ca 3 timer.

Mangotoppingen er enkelt og greit 2 mangoer kjørt i blenderen til en fin puré. Mangoene er så gode og søte nå at det slettes ikke er nødvendig å søte den noe ytterligere. Det er for øvrig fantastisk godt med passjonsfrukttopping også. Vi varierer her ute. Bærtopping er derimot svært så sjeldent!

God søndag og straks ny uke til dere! Vips er jeg på plass igjen. Jeg må bare feriere bittelitt til først! Hihi.