SMÅ SURDEIGSPANNEKAKER

Hos oss blir det pannekakefrokost både 1 og 2 og 3 ganger i uken. Hver gang jeg gir surdeigsstarteren min mat tar jeg av en liten slant som jeg blander med havregryn, mel og vann. Dagen etter mikser jeg i resten av ingrediensene og steker pannekaker i en fei.

I dag var det ekstra stas med pannekakefrokost, vi har nemlig hatt frokostgjester på besøk. Vipps var det fire små rundt frokostbordet som mumset pannekaker og drakk hjemmelaget sjokolademelk. Superkoselig start på dagen!

Oppskrift på små surdeigspannekaker
Til ca 20 pannekaker trenger du:
2 ss happy surdeigsstarter
4 dl havregryn
1 dl mel spelt eller bokhvete/jyttemel for glutenfri
1/2 ts salt
Vann til en grøtkonsistens
----------------------------
2 egg
1 moden banan eller 1 ss søtning
1,5 ts bakepulver
1 ts kardemomme (kan sløyfes)
Smør til steking

Fremgangsmåten starter kvelden før: Ta av 2 ss av surdeigen din, bland i en bakebolle med havregryn, mel, salt og fyll på med vann til en grøtkonsistens. Sett med et fuktet klede eller plast over til dagen etterpå. Dagen etter er deigen ofte full av bobler og sprudlende glad. Da kan egg, banan, bakepulver og kardemomme tilsettes og moses til en glatt og fin røre med stavmikser. Stek små lapper og nyt de gjerne helt ferske. Jeg lover hurramegrundt-stemning! Dette går nesten like kjapt som havregrøt til frokost!

Har du ikke surdeigsstarter for hånden finnes det flust av pannekakeoppskrifter her på bloggen du må teste, se her!

Forrige
Forrige

SKOLEBOLLER - SURDEIG

Neste
Neste

YOGAWEEKEND