PÅSKESNOP – KOLIBRIEGG
Mannen i huset mener det ikke er påske uten kolibriegg. Jeg for min del har aldri vært noen stor fan av marsipan, men å kokkelere til andre – det gjør jeg meeer enn gjerne! Nå skal det sies at jeg fant fort ut at jeg liker marsipan likevel etter jeg satte tennene i disse. Makan altså! Disse er helt F.A.N.T.A.S.T.I.S.K.E! Oppskriften på marsipanen er den samme som den i Juleheftet jeg solgte til en god del av dere før jul.
Til 20 egg trenges:
ca 120g malte skollede mandler
40g finmalt kokossukker
4 ss SukrinMelis
2 små eggehvitter
4 dråper mandelessens
Når man lager marsipan synes jeg mandlene må være skollede. Både med tanke på utseende, men også med tanke på smak. Jeg sverger til denne fra Funksjonell Mat. Jeg er nemlig for lat til å stå å skolle og tørke en hel haug med mandler. Dessuten er den billig med tanke på at den inneholder 500g skollede mandler malt til mel! Her blandes enkelt og greit alt i hop til en fin litt klebelig marsipan som kan trilles til kuler/egg. Grunnen for at jeg har skrevet ca. mål på mandlene er fordi størrelsen på eggehvitten avgjør om man evt må ha litt mer mel. Her må man nesten føle seg frem. SøtningsMIXen er forøvrig en vinner her. Bruker man bare sukrinmelis får man den kalde bi-smaken sukrinen gir – og deeet vil vi vel helst være foruten?! Jeg satte marsipaneggene kaldt i kjøleskapet et liten halvtime mens jeg laget sjokkisen. Rundt mine er det rå sjokkis, men smeltet 85%(evt 70%)sjokolade funker også helt strålende. Etter jeg dyppet de i sjokkis fikk de igjen stå en liten halvtime i kjøleskapet, før toppingen og kronen på verket skulle på. Jeg smeltet bittelitt vanlig hvit sjokolade og puttet i en liten plastpose som jeg klippet et bittelite hull i. Husk å strø over litt kakestrøssel etter hver og ett egg har fått hvit sjokolade på seg. Ellers stivner den hvitesjokoladen for deg, også setter ikke kakestrøsselet seg på. Altså bittelitt sukker på hver og én, men det utgjør så lite at ingen mager vil få noe vondt av det!
Disse er FARLIG gode altså! MYE bedre enn orginalen! Glad påske, søtiser!
Hanne
Wow, de ser jo skikkelig proffe ut! 😀
RisRosOgKlaging
Det så helt utrolig godt ut!
Jeg har linket til bloggen din og oppskriften på lyse godiskuler. På bloggen min. Håper dette er greit!
Ønsker deg og din familien en fantastisk påskeaften!
Linn
Så koselig! Såklart det er greit 🙂
Marianne
Jeg sier bare “hælle måne”, de så gode ut!! 🙂 Du er helt rå!
Linn
SØTA! 🙂
Jeanett
Hei. Disse ser supergode ut og må bare prøves, men jeg har et spørsmål. Når du skriver rå sjokkis, mener du raw kakao blandet med vann eller….:)?
Linn
De er rågode! 🙂 Rå sjokkis er hjemmelaget sjokolade laget av raw kakasmør, raw kakaomasse og søtning 🙂
Mariann
Disse ser supergode ut, de skal jeg prøve! Kan disse spises av folk med diabetes? Gjelder det isåfall alle oppskriftene dine? Som snikkersen og bountyen? 🙂 Veldig inspirerende blogg du har!! 🙂
Linn
Ja! Det må du altså! De er sååå gode! Perfekte for diabetikere 🙂
Tonje Gerritsen
Hei.
Blir marsipanen best om man bruker mandelmel?
Laget disse til påske, men da syntes jeg marsipanen ble litt for kornete, og det var ikke like godt som marsipan bør være for min del 😛 Mulig jeg hadde for lite mandler også, for den ble ganske myk.
Takker for svar! Vil veldig gjerne lage marsipanfigurer til jul 🙂
Linn
Finmalte mandler er mye bedre enn mandelmel 🙂