I “gamledager” måtte man til London for å dra på Starbucks. Hver jul hadde de en fantastisk “gingerbread latté” jeg unnet meg på tur. Det var så stas å vandre gatelangs med en stor rød julekopp fra Starbucks med “Lynn” tusjet på. Nå får du kjøpt julelatté eller pepeprkakelatté på hvert gatehjørne, men jeg synes fortsatt det er litt ekstra stas ved juletider. Jeg synes derimot de man kjøper er supersøte, såååå hvorfor ikke lage sin egen kaffesirup?  Dette har blitt min desembertradisjon. SÅ godt!
2017-12-27 14.04.28
Vi er HELT hektet her hjemme. Perfekt julekos!

Du trenger:

  • 2,5 dl vann
  • 2,5 dl kokossukker
  • 1 ts honning/kokossirup
  • En liten ingefærrot – raspet
  • 3 kanelstenger
  • 5 hel nellik
  • 6  hel allehånde eller 1 ts malt allerhånde
  • 1/2 ts hele pepperkorn
  • 1/2 ts muskatnøtt

Bland alt i en kjele og kok på middels varme i ca 30minutter. Avkjøl, sil blandingen og ha over på en tett beholder. Oppbevar gjerne i kjøleskapet!

Jeg bruker 1-2 ts i kaffekoppen sammen med litt steamet havremelk. Denne slår Starbucks, jeg lover! 😉

2017-12-27 14.09.52
Juleklem fra Linn