Dere vet Starbucks sin fantastiske gingerbread latté? Det har alltid vært en liten svakhet jeg har unnet meg når jeg har sjans. Vi har i mange år vært på juleshopping i London, og der hører den liksom bare med. Den er så gooood! Nå serverer de fleste kaffebarer en pepperkake-latté, eller nisselatté som noen også kaller det. En kan også få kjøpt egen kaffesirup med papperkakesmak til hjemmebruk. Fellesnevneren er: sukker! De består utelukkende av sukker og gjør kaffen til en liten bombe. Men, hva om vi lager vår egne kaffesirup da! Vil du ha oppskrift?
2017-12-27 14.04.28Vi er HELT hektet her hjemme. Perfekt julekos for min del!

Du trenger:

  • 2,5 dl vann
  • 2,5 dl kokossukker
  • 1 ts honning/kokossirup
  • En liten ingefærrot – raspet
  • 3 kanelstenger
  • 5 hel nellik
  • 6  hel allehånde eller 1 ts malt allerhånde
  • 1/2 ts hele pepperkorn
  • 1/2 ts muskatnøtt

Bland alt i en kjele og kok på middels varme i ca 30minutter. Avkjøl og ha over på en tett beholder. Oppbevar gjerne i kjøleskapet!
Jeg bruker 1 ts i kaffekoppen sammen med litt steamet havremelk. Denne slår Starbucks, jeg lover! 😉
2017-12-27 14.09.52Håper romjulen nytes og at dere snart er klare for et nytt år? Jeg gleder meg SÅNN til å starte på 2018. Jeg har mye å se frem til på privaten, og for ikke å snakke om med Sprudlende Sunn. Endelig onlinekurs og mulighet til å spre lærdom, inspirasjon og matglede til fler. Det finner ikke noe bedre. Gleder meg til å bli kjent med alle dere som henger dere på kurset vårt!