HJEMMELAGET PRIM

Jeg har laget noe jeg ikke har spist pÃ¥ åååresvis. Noe søtt og godt som tar meg tilbake til barndommen. Nemlig prim! Mamma tok alltid vare pÃ¥ brunostskalker og kokkelerte prim noen ganger i Ã¥ret. Da spiste jeg prim pÃ¥ brødskiven i to uker i strekk kan jeg huske! Denne varianten er en litt sunnere variant uten sukker og kumelk. Hos oss spiser vi ikke kjøpeprim og Ellis vet i grunn ikke en gang hva det er. Bruker vi brunost bruker vi den ekte geitosten basert pÃ¥ geitemelk. Den er litt snillere med blodsukkeret og snillere med magen. Den hører for oss til pÃ¥ vafler/pannekaker eller pÃ¥ knekkebrødet en gang i blant.  Jeg har brukt kokossukker istedefor raffinert hvitt sukker og kokosmelk i stedefor melk/fløte. Dette er derfor en luksusprim som ikke fÃ¥r blodsukkeret til Ã¥ gÃ¥ bananas. Skalker med brunostrester er lurt Ã¥ ta vare pÃ¥ og slenge i fryseren, sÃ¥ kan de brukes til prim nÃ¥r haugen av skalker er blitt stor nok. Denne primvarianten ble spontant til da jeg tittet pÃ¥ min økologiske gÃ¥rdsvariant av en geitost som nærmest hadde stÃ¥tt urørt i skapet i en mÃ¥ned. Jeg kom over en slik ost pÃ¥ en gÃ¥rdsbutikk og handlet med meg i full begeistring, men smaken var for stram for de fleste av oss og har derfor bare blitt stÃ¥ende. SÃ¥ da ble osten forvandlet til prim og hallois sÃ¥ GODT! Dette er luksuspÃ¥legg som hos oss hører helgen til. NAM!

PRIM UTEN MELK OG SUKKER

Til 2 mellomstore krukker prim trenger du:

  • 500g brun geitost

  • 5 dl kokosmelk eller fløte

  • 2 ss kokossukker

  • 1 ts vaniljepulver

Skjær brunosten i terninger og ha den i en gryte sammen med kokosmelken, sukkeret og vanilje. Varm opp på svak varme til brunosten er smeltet, kok så videre på lav varme i ca 30min. Sett gryten i kaldt vann i vasken og rør av og til med en slikkepott så den ikke blir kornete under avkjølingsprosessen. Ha i en tett glassbeholder eller boks og oppbevar i kjøleskapet. Holder seg i flere uker og kan også gjerne fryses ned i porsjonsbeger. Mmm! Smaker magisk på pannekaker!

Forrige
Forrige

KJAPPE PANNEKAKER - BABYVENNLIGE

Neste
Neste

QUINOAGRØT - FEST I MUNN