I “gamle dager” dro vi til London for å drikke høstlatté, eller pumpkin spice latté. Da var Starbucks stedet og det var stor lykke å gå rundt med en pappkopp med håndskrevet “Lynn” på i Londons gater. Nå er Starbucks i Norge, og det er kafékjeder som Espresso House på hvert gatehjørne. Kjøper jeg en høstlatté i dag blir den dessuten altfor søt, så hva med å heller lage kaféstemning hjemme?

Lag deg din egne kaffesirup, steam melk og nyyyt!
Jeg vet ikke med deg, men jeg får sååå gode vibber av kaffe med luksussirup som dette. En ts i cappuccinoen gjør susen!

Du trenger:
3 dl gresskarpuré (gjerne butternut)
4 dl kokossukker eller annen søtning
5,5 dl vann
1 ts vaniljepulver
2 ts kanel
1 ts malt muskatnøtt
1/2 ts nellik
1/2 ts malt ingefær

  • Ovnsbak gresskaret: Forvarm ovnen til 180 grader. Del gresskaret i to, skrap ut frøene, og legg på en bakepapirkledd stekeplate med snittflaten ned.  Ovnsbak i 30-35 min til gresskaret er mørt.
  • Skrap ut gresskarpuré og mål opp 3dl (ta vare på resten i en zip pose eller lignende i fryseren👌🏼). Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp. Kjør glatt med en stavmikser.
  • Småkok videre i 30- 40 min til blandingen er halvert.
  • Ha på en krukke og oppbevar i kjøleskapet. Holder seg fint i fler uker.

Jeg lager min cappuccino med 40/60 sterk kaffe og steamet havremelk. 1 ts kaffesirup og et kaneldryss gjør susen. Nam! Dette er hverdagskos på sitt beste for meg. Skal si deg en kopp som dette nyytes!