Hei sveis!
Hos oss har vi startet uken litt ekstra rolig. Minstemannen i huset har hatt feber og har trengt et par rolige dager hjemme. Med sykdom i hus og kanskje noe redusert matlyst er pannekaker gull! I går pimpet vi pannekakene enda litt mer næringsrike og klinket til med rosa pannekaker til lunsj! Lunsjen tok vi forøvrig ute på lekeplassen. Helt magisk å kjenne at våren kommer snikende!

Rosa pannekaker er superstas og går under navnet “prinsessepannekaker” hos oss. De har vært en del av “Matkurs for små kokker” en stund sammen med de populære Monsterpannekakene. Da bruker jeg derimot en litt annen oppskrift og har i hele rødbeter. Nå har jeg forelsket meg helt i rødbetpulver og vipps har alt her hjemme blitt rosa. Hehe!

Til 12-14 små lapper/pannekaker trenger du:

2 egg
100g bokhvetemel (eller speltmel om du vil)
2 ss havregryn
2 dl valgfri melk
2 ts bakepulver
2 ss kokossirup eller honning
1 ts vaniljepulver (kan sløyfes)
2 ss rødbetpulver eller 1/2 rødbet uten skall (rå)

Alle ingrediensene kan som Monsterpannekakene “slenges” i blenderen eller stavmikseren og stekes med det samme. Vil du ha de ekstra luftige har jeg et triks på lur: Start med å skille eggehvite og plomme. Kjør plommen og alle de øvrige ingrediensene i stavmikser. Pisk hviten stiv for seg selv og vend den inn sammen med de øvrige ingrediensene til slutt. Stek små pannekaker i litt smør i pannen. Spis de som de er eller med all slags pålegg. Hjemmelaget mandelsmør er vår favoritt-topping!

Den fine matboksen og flasken i stål er fra LevLogisk, se her. De er sponset og dermed #reklame.

Ønsker dere en superfin onsdag!