Hei hå!
Jeg hadde igrunn bestillt en rolig juni måned jeg, men nå som vi er godt over halvveis i måneden allerede skjønner jeg at det bare må legges på is til juli banker på døren. Faktisk er det ganske så greit også. Jeg liker å ha mange jern i ilden. På en annen side ser jeg veldig frem til juli med mer avslappning. Tiden flyr litt fra meg og vips er jeg i uke 32 av svangerskapet. Jeg merker kroppen begynner å dra seg mot rugestadiet hvor mer hvile er et ønsket behov. Magen er STOR og kroppen fungerer, men hei så mye energi den lille luringen inne i magen suger ut av meg!
I går holdt jeg siste kurs for en liten evighet. På dagen hygget jeg meg glugg ihjel med en fin mammagjeng med bare jenter på samme alder. De var så søte og bollete alle jentebabyene at de var til å spise opp. Babymatkurs er noe av det koseligste som finnes! På kvelden duret jeg avgårde til “Spis deg slank og glad gjengen”. Jeg kaller de det nå, for de er en så fin og spleiset gjeng at jeg nesten gruer meg til jeg ikke skal se de igjen. I går var det dags for Snop og sjokkiskurs. Syv slag herlig snop og sjokolade ble til med mange “mmm”lyder involvert. Som sagt tidligere, jeg MÅ ha med båndopptaker å ta lydopptak av deltakerene når de smaker snopet for første gang. Til å bli glad av, rett og slett! Det føles fint og rart på samme tid å nærme seg permisjon. Straks skal legge jobben helt vekk og bare ha fri. Kursene mine vil ligge litt i dvale frem til jeg kommer tilbake like over nyttår 2016. Jeg har allerede fått en del hennvendelser om kurs, så jeg håper dere alle vil vente på meg og stille mannssterke på kurs når de starter opp igjen. Veiledningebiten vil fungere helt som normalt fra første uken i august, så der er det min nye vikar og kollega som kjører skuta videre. Det hele er litt rart, men veldig fint! Gleder meg til masse babykos og forhåpentligvis en masse tid til kokkelering på kjøkkenet igjen.

Apropo kokkelering. Når vi var på Sørlandsferie sist uke duret vi innom Sandefjord og et helt fantastisk spisested på vei hjem. Jeg har en tendens og et voldsomt behov for å besøke sprudlende sunne kaféer og spisesteder når jeg er ute å farter. Gunillas helsekost og kafé fant jeg ved hjelp av et googelsøk, og drasset med meg mann og barn på lunsjbesøk. FOR et sted! Der MÅ dere innom om dere er på plass i Sandefjord. Jeg spiste en helt fantastisk veggisburger og toppet det hele med en gulrotkake på deling med mannen. Det er da viktig å vagge ut av slike fantastiske spisesteder! Gulrotkaken var så god at jeg noterte meg noen ingredienser bak øret. Så på tirsdag ble det gulrotkakebaking etter inspirasjon fra Gunillas. Det beste er at resultatet ble FANTASTISK! Ellisen min satt på benken og kvalitetssikret kaken underveis, og ifølge han er den godkjent. Så godkjent at han fikk et kakestykke etter frokosten dagen etterpå. FOR en mamma som gir kake til frokost da! Det skal sies at han er verdens flinkeste medhjelper og rakk ikke smake på kakebakeresultatet før han la seg på kvelden. Så da var det jo en selvfølge at den lille bakeren skulle få smake når han våknet dagen etterpå (men etter en frokostskål yoghurt og müsli altså!).
2015-06-16 20.00.52Kaken er glutenfri, uten raffinert sukker og megasaftig. Dere vet glutenfri bakst har en tendens til å bli tørt, men denne kaken ble slettes ikke tørr. Denne må dere teste!
2015-06-17 09.02.04Den er forøvrig også melkefri om man dropper toppingen som består av ost og smør.

SAFTIG GULROTKAKE – en rund kakeform
4 egg
2 dl kokossukker
6-7 dadler (kan sløyfes og erstettes med 1 dl kokossukker)
2 dl havregryn
1 ts vaniljepulver
1 ts salt
1 ts bakepulver
3 dl TEFF jyttemel
2 ts kanel
1 ts nellik
3 ss hempfrø (kan fint sløyfes, men tilfører mye gode proteiner)
1 dl rapsolje
6 raspede gulrøtter

Pisk en deilig og luftig eggedosis av egg og kokossukker. Sleng oppi de tørre ingrediensene og oljen. Tilsett dadlene og kjør røren godt med en stavmixer slik at dadlene og havregrynene blir knust og blir en del av kakerøren. Tilsett raspet gulrot til slutt. Sett ovnen på 175grader og smør en rundt kakeform. Stek kaken midt i ovnen i ca 45minutter.

Gulrotkaketopping:
50g mykt meierismør
100g philadelphia naturell
1 ts vaniljepulver
3 ss yaconsirup (evt honning)
Gojibær og hempfrø til topping
2015-06-17 08.57.542015-06-17 09.01.542015-06-17 09.02.31NAM!