SAFTIG KRYDDERKAKE
Min desidert favorittkake fra barndommen er mammas krydderkake. Siden det har vært innevær i helgen (er det lov å si at det er litt deilig?) har jeg og gutta kokkelert barndomsfavoritten. Denne ble skikkelig saftig og god! Gutta kaller kaka for "pepperkake-kake" og serverte gledelig et stykke til flere av nabo-kompisene. Oppskriften er nok til en langpanne, så med kake i lange baner hadde vi med kake på middagsbesøk både lørdag og søndag. Alle ga tipp topp tommel opp, derfor må den deles her også!
Til en langpanne trenger du:
4 egg
460-480g kokossukker (alt etter hvor søt du ønsker den)
3 ss honning
125g smeltet smør
12 dl siktet spelt mel (for glutenfri: 6 dl Teff jyttemel og 6 dl lys melmiks)
2,5 dl kokosmelk (evt kefir)
3,5 dl valgfri melk
4 td malt ingefær
4 ts kanel
4 ts nellik
6 ts bakepulver
Kjør egg og sukker til en fik luftig miks. Rør så inn øvrige ingredienser. Hell i en bakepapirkledd langpanne (30x40) og stek på nederste rille 30minutter 200grader. Avkjøl på rist! Resultatet blir supersaftig, så kaken holder seg fint over mange dager. Virkelig en høstfavoritt!