SAFTIG KRYDDERKAKE

Min desidert favorittkake fra barndommen er mammas krydderkake. Siden det har vært innevær i helgen (er det lov å si at det er litt deilig?) har jeg og gutta kokkelert barndomsfavoritten. Denne ble skikkelig saftig og god! Gutta kaller kaka for "pepperkake-kake" og serverte gledelig et stykke til flere av nabo-kompisene. Oppskriften er nok til en langpanne, så med kake i lange baner hadde vi med kake på middagsbesøk både lørdag og søndag. Alle ga tipp topp tommel opp, derfor må den deles her også!

Til en langpanne trenger du:

  • 4 egg

  • 460-480g kokossukker (alt etter hvor søt du ønsker den)

  • 3 ss honning

  • 125g smeltet smør

  • 12 dl siktet spelt mel (for glutenfri: 6 dl Teff jyttemel og 6 dl lys melmiks)

  • 2,5 dl kokosmelk (evt kefir)

  • 3,5 dl valgfri melk

  • 4 td malt ingefær

  • 4 ts kanel

  • 4 ts nellik

  • 6 ts bakepulver

Kjør egg og sukker til en fik luftig miks. Rør så inn øvrige ingredienser. Hell i en bakepapirkledd langpanne (30x40) og stek på nederste rille 30minutter 200grader. Avkjøl på rist! Resultatet blir supersaftig, så kaken holder seg fint over mange dager. Virkelig en høstfavoritt!

Forrige
Forrige

YOGAWEEKEND

Neste
Neste

SELVPLUKK AV GRØNNSAKER