SAFTIGE MANGO MUFFINS
Siden det er fredag og straks helg tenker jeg det passer fint med en deilig muffinsoppskrift. Nå kommer høsten smygende med mer innetid og kos. Disse kan nytes like gjerne til formiddagskos som i en bursdagsfeiring. Mangoen i muffinsene gjør de ekstra saftige, noe som gjør seg ekstra godt i disse som er glutenfri. Kutter du søtningen blir de mer "matmuffins" og passer seg ypperlig i matpakka også.
Til 12 stk trenger du:
1 liten spisemoden mango
2 egg
200 g kesam eller kokoskrem om du vil ha de melkefri
1-2 ss kokossukker eller honning
1 ts ceylon kanel
1 ts vaniljepulver
1 ts bakepulver
2,5 dl glutenfrie havregryn
2 dl glutenfritt mel (teff, bokhvetemel og/eller havremel)(eller 2 dl speltmel om du tåler gluten fint)
Topping:
1 eple
en neve hasselnøtter
1 ts kokossukker
1 ts ceylonkanel
Mos mangoen til puré og rør inn egg, kesam/kokoskrem, søtning, kanel, vaniljepulver og bakepulver. Så tilsetter du hele havregryn og valgfritt mel, og blander det til en fin røre. Fordel røren i smurte muffinsformer. Del opp eple i små biter og hakk opp hasselnøttene. Ha det over muffinsene og strø over litt kokosblomstsukker og kanel.Stek de midt i ovnen på 180grader i ca 18-20 minutter.