Hei sveis og goood onsdag!
I dag startet jeg dagen med frokostbesøk av en fin venninne. Jeg laget havrebrød og hadde diverse tilbehør. Skikkelig god start på dagen!

I disse dager er en ny gjeng i gang med uke 2 av onlinekurset mitt SPIS DEG SLANK OG GLAD. Faktisk blir jeg litt rørt, for de sender så fine tilbakemeldinger på både kursets innhold, men mest av alt gir rådene mine gode resultater. Det er ikke så himla komplisert å spise sunt. Det er faktisk ganske enkelt. Men så er det mange som synes det er vanskelig å få resultater, som sliter med laber energi og som sliter med søtsug samme hva de prøver på. I de aller fleste tilfeller handler det om små justeringer som må gjøres i kostholdet. Det er for eksempel viktig å balansere hvert eneste måltid rett. Ikke bare spise grønnsaker til middagen, eller droppe protein til frokosten (eks havregrøt eller smoothie) fordi du har kylling i salaten. Hvert måltid i løpet av dagen bør balanseres rett. Så enkelt, men så vanskelig. Dette skriver jeg masse om i boken min også. Nå er den forøvrig sendt avgårde til trykken og om et par uker kommer den til forhåndsalg. Tjohoo!

Se for deg en salatskål. I mange tilfeller inneholder den salatblader, agurk, paprika, tomat osv. Kanskje inneholder den skinke. Kanskje pasta? Og når du føler du skal være flink unngår du dressingen. Denne salaten metter ikke lenge. I alle fall ikke hos meg. Den gir ikke den stabile mettheten og holder blodsukkeret stabilt lenge. Den inneholder litt lite protein, men mest av alt inneholder den ikke nok fett. Det er noen enkle triks som er lure når det gjelder å balansere salaten, eller måltider generelt:

  1. Alltid ha en fettkilde. Det trenger ikke være mye, men det bør være nok til at du blir god og mett, og holder deg varig mett. Det kan være avokado, olivenolje, egg, nøtter, pesto, ost. Disse kildene bidrar med gode fettsyrer og holder deg mett lenger. Dessuten øker opptaket av de fettløselige vitaminene.
  2. En knyttneve protein. Protein trenger ikke være kjøtt. Den kan være kikerter, linser eller bønner. Lag hummus, kok linsepasta eller sprøstek noen kikerter.
  3. Blodsukkervennlige karbohydrater. Kroppen liker de karbohydratene som går langsomt igjennom systemet. De kildene som inneholder ekstra med fiber og andre byggeklosser. Mine favoritter er rotfrukter, quinoa og belgfrukter. Frukt inneholder mye fruktsukker og kan raskt øke blodsukkeret, men når det er fett og protein i samme salat blir det ikke noe særlig blodsukkertopp å snakke om. Litt mango, granateple eller epleterninger er alle favoritter jeg liker putte i salaten.

Det er altså ikke så vanskelig, faktisk ganske gøy! Dette skriver jeg mye mer om i boka mi og skravler masse om med kursdeltakerene mine de neste ukene. Er du ikke enig at det er enklere å spise BRA om du vet hvorfor du skal gjøre det? Hva som skjer i kroppen, liksom?

Ha en strålende fin onsdag!!