Brikskongen (eller dronningen om du vil!) slår til igjen. Jeg går nemlig aaaaldri lei, og virkelig e.l.s.k.e.r at man bare kan slenge sammen en røre på null komma niks og vips har man DEN briksen man kan toppe med favorittpålegget. Jeg har sverget til denne briksoppskriften en hel evighet nå, med diverse innslag av frø og andre melsorter innimellom. Her om dagen sto jeg og mikset og trikset litt på kjøkkenbenken, og vips hadde jeg tryllet frem en ny versjon av den elskverdige briksen. Dette har herved blitt favoritten i heimen! Sesambriks!
Denne briksen er laget med litt sesammel. Ja, du leste riktig. Sesamfrø som er fettredusert og malt til mel. Funskjonell mat har startet å selge sesammel (se her), og jeg fikk tilsendt en pose for å teste. Jeg små hoppet rundt i stuen når jeg fikk høre om melet. Jeg er nemlig en sesamelsker ut av dimensjoner. Jeg elsker.elsker.elsker den nøtteaktige smaken de små frøene gir. Så fort jeg har sjansen topper jeg det som toppes kan med disse frøene. Så fint for meg (og dere) kan man nå få eget sesammel. Jeg har malt sesamfrø og puttet i brød flere ganger tidligere, men siden sesamfrø inneholder en hel del fett kan baksten fort bli litt bløt og vel lowcarb ish etter min smak. Derfor er det gull med en fettredusert variant. Jeg var spent på resultatet og smaken da jeg sto med forkleet på å kokkelerte, men jaggu sto det til forventningene og vel så det! Fantastisk godt! Konsistensen ble bedre enn den noen gang har vært, og smaken ble helt n.y.d.e.l.i.g. Den herlige nøtteaktige smaken sesammelet gir passer perfekt i bakst og løfter brødet til nye høyder. Yum! Jeg har herved blitt en sesammel fan!Vel, her har dere oppskriften. Ikke de store endringene fra den orginale briksoppskriften min, bare sesammelet som har fått sin verdige plass istede for amaranth, kikert- og bokhvetemelet! Det gjør forrøvrig briksen desto lettere å slenge i sammen siden ingredienselisten er mindre. Til ca.9 briks trenger du:
2 dl vann
1 ss fiberhusk
2 egg
1/2 boks hermetiske kikerter (kan fint sløyfes!)
2 dl malte mandler
1 dl malte havregryn
1 dl sesammel
1-2 ts bakepulver
litt salt

Bland fiberhusken i vannet og rør om. La svelle et par minutter før du tilsetter eggene. Rør godt og tilsett de malte mandlene, malte havregryn, sesammelet, kikertene og bakepulveret.  Smør røren utover et stekebrett. Jeg liker å la den være ca.1,5cm tykk, så er den perfekt å dele i to når den er ferdig stekt. Strø over litt sesamfrø før du slenger den i ovnen på 180grader i 30minutter. Når den er fiks ferdig deler du den i ruter og vips har du briksen. Super godt! Har du tid og vil legge litt mer flid kan du også forme en og en briks med slikkepott på stekebrettet. Da får man litt butikkbriks-følelse igrunn! Og du, briksen holder seg et par dager på kjøkkenbenken. Men jeg liker å kalle det ferskvare, så sleng gjerne sammen en røre før frokosten på morningen, eller eventuelt lag opp en hel haug når du har tid også sleng i fryseren (det gjør alltid jeg!). Et tips er å putte den frossene briksen i ovnen på 200grader varmluft i 5-6 minutter. Da blir den sprø utenfor og perfekt inni! Psst! Dette er ikke et sponset reklameinnlegg altså. Bare jeg som har fått et nytt favorittprodukt som jeg mener fortjener litt omtale på bloggen!