Først av alt: TUUUUSEN TAKK for utrolig fine tilbakemeldinger på coveret til BOKA MI! Jeg delte coveret på facebook og Instagram i går. Altså FOR en respons. Jeg har så mye følelser knyttet til den boka. Det er liksom babyen min. Den kommer til forhåndssalg om bare et par uken. Klyp meg i armen!!!

Så til noen superdigge sjokoladebarer!
Disse elsker store og små i familien! Kjekke å ha med på tur, i forbindelse med trening eller i matpakken. Det fine med disse barene er at de inneholder masse byggeklosser. Proteiner fra gresskarkjerner, gode fettsyrer fra nøttene, antioksidanter fra kakaopulveret og sødme fra dadlene. Mine små elsker nøttesmør, men spiser lite nøtter som de er. De spiser også frø (heldigvis), men gresskarkjernene er såpass store at det kan fort skje at de plukker de vekk fra rundstykket for eksempel. Mange jeg prater med har barn som skygger banen av både frø og nøtter, da er slike barer helt genialt! Vi vil jo få i barna mest mulig gode byggeklosser, eller hva?

Det beste av alt. Alle ingrediensene finner du i vanlig matbutikk! Test disse i helgen 🙂

Til ca 12 store eller 24 små barer trenger du:

 • 1 dl gresskarkjerner
 • 2,5 dl nøtter (gjerne en blanding av mandler og valnøtter)
 • 4 toppede ss kakapulver
 • 1 dl havregryn
 • 2,5 – 3 dl ferske dadler
 • 50g mørk sjokolade
 1. Bruk gjerne en foodprosessor eller beholderen som hører til stavmikseren.
 2. Ta stenen ut av de ferske dadlene og trykk de litt sammen i et desilitermål.
 3. Kjør alle ingrediensene (bortsett fra sjokoladen) til en fast deig og trykk den ut i en brødform eller lignende. La den være ca 2 cm tykk.
 4. Sett kaldt mens sjokoladen smeltes over vannbad. Bre sjokoladen over “deigen” og sett kaldt igjen til sjokoladen stivner.
 5. Del i passelige barer. Oppbevar gjerne i kjøleskapet.

Fin fredag og helg til dere!!