SJOKOLADEBAR TIL STORE OG SMÅ

Først av alt: TUUUUSEN TAKK for utrolig fine tilbakemeldinger på coveret til BOKA MI! Jeg delte coveret på facebook og Instagram i går. Altså FOR en respons. Jeg har så mye følelser knyttet til den boka. Det er liksom babyen min. Den kommer til forhåndssalg om bare et par uken. Klyp meg i armen!!!

Så til noen superdigge sjokoladebarer!
Disse elsker store og små i familien! Kjekke å ha med på tur, i forbindelse med trening eller i matpakken. Det fine med disse barene er at de inneholder masse byggeklosser. Proteiner fra gresskarkjerner, gode fettsyrer fra nøttene, antioksidanter fra kakaopulveret og sødme fra dadlene. Mine små elsker nøttesmør, men spiser lite nøtter som de er. De spiser også frø (heldigvis), men gresskarkjernene er såpass store at det kan fort skje at de plukker de vekk fra rundstykket for eksempel. Mange jeg prater med har barn som skygger banen av både frø og nøtter, da er slike barer helt genialt! Vi vil jo få i barna mest mulig gode byggeklosser, eller hva?

Det beste av alt. Alle ingrediensene finner du i vanlig matbutikk! Test disse i helgen 🙂
Til ca 12 store eller 24 små barer trenger du:
- 1 dl gresskarkjerner
- 2,5 dl nøtter (gjerne en blanding av mandler og valnøtter)
- 4 toppede ss kakapulver
- 1 dl havregryn
- 2,5 – 3 dl ferske dadler
- 50g mørk sjokolade
- Bruk gjerne en foodprosessor eller beholderen som hører til stavmikseren.
- Ta stenen ut av de ferske dadlene og trykk de litt sammen i et desilitermål.
- Kjør alle ingrediensene (bortsett fra sjokoladen) til en fast deig og trykk den ut i en brødform eller lignende. La den være ca 2 cm tykk.
- Sett kaldt mens sjokoladen smeltes over vannbad. Bre sjokoladen over “deigen” og sett kaldt igjen til sjokoladen stivner.
- Del i passelige barer. Oppbevar gjerne i kjøleskapet.

Fin fredag og helg til dere!!
Madeleine
Hei. Jeg fikk ikke til noe deig av dette. Måtte bruke mye mer dadler enn det som stod i oppskriften og alt ble bare tørt. Skal det være noe veske eller vann i denne oppskriften?
Linn
Hei,
Nei det skal ikke være behov for det. Brukte du ferske eller tørkede dadler? Tørkede fungerer dårlig siden de er så tørre.
Ellers kan det nok varierer litt fra maskin til maskin hvor lenge det tar før det blir kleberlig.
Anne-Britt Lundin
Hei hei! Dette ser veldig digg ut! Det er et stort utvalg av mørke sjokolader ute å går, har du en favoritt du vil anbefale?
Linn
Det er mange fine, når jeg smelter over barer, lager brownie osv bruker jeg ofte vanlig 70% kokesjokolage i bakehyllen. Gjerne fra Coop. Når jeg skal spise den som den er elsker jeg Coop Anglamark sin 🙂
Siv-Tone
Hei. Har laget disse nå og lurer på hvor lenge de holder seg i kjøleskap?
Linn
Holder seg lenger enn du/dere klarer ha de der?
Neida, men de holder seg lenge. I allefall 2-3 uker!
Alice Nore
Tusen takk for oppskrift. Siden jeg reiser bort på jobb i 2 uker, er jeg ute etter kaker/kjeks som kan fryses, så jeg kan forberede litt til julebesøk. Kan disse fryses? Evt annet du vil anbefale? Takk igjen..
Linn
Ja, disse kan fint fryses. Det kan det meste i kategorien snop, altså💛
Vibeke
Hei! Har du tips til hva man kan erstatte gresskarkjerner med? Barna i hus er «redd» for frø, og frykter disse blir litt for vanskelig å skjule 😅
Linn
Det er nettopp derfor du bør lage disse. Frøene blir jo helt til mel i stavmikseren, så en fin måte å få i de frø på 🙂