Herlighet, nå er ho mor i siget! Jeg må le av meg selv. Boller igjen! Det smakte jo så umåtelig godt sist! Alle i familien gikk bananas over kanelbollene sist gang, så jaggu godt vi ikke spiser det så ofte! I dag durer vi avgårde til fjells sammen med fine venner. Vi reiser til samme tid hvert bidige år sammen med det samme fine venneparet. Veldig gøy å se tilbake på bilder hvor vi i 2011 danset rundt med vinflasken i hånden, i 2012 satt benket med store mager begge to, i 2013 med en nyfødt liten Ellisbaby og en annen som var høygravid, i 2014 hvor to smårollinger fulle av lyd, fart og spenning skulle opp og frem og nå hvor vi igjen sitter der med kul på magen OG to aktive krabater. Sånt ting er så koselig å se tilbake på!

Siden vi straks setter oss i bilen med snuten vendt mot Trysil trenger vi bilsnacks. Vanligvis pakker vi bilen med nøtter, mørk sjokkis, hjemmelaget snop, og digg kaffe, men siden mine smakspreferanser har gjort en drastisk helomvending etter den lille spiren begynte å vokse må vi finne på andre ting. Hva er vel da bedre enn ferske skoleboller på bilturen? Mannen i huset hoppet av glede når jeg foreslo forslaget mitt sent tirsdag kveld. Det er altså fler enn meg som gleder seg til koselig biltur og skoleboller! Surdeigsbakst krever sitt med planlegging, så det var ikke mer enn tid av veien  tirsdag kveld. Jeg satte derfor bolledeig OG deig til tre herlige surdeigsbrød (som også skal få være med til fjells) rett før jeg hoppet til sengs tirsdag. Rett og slett av den grunn av jeg har hjemmekontor onsdag og trenger tid til utbaking og steking. I går sto jeg derfor med forkleet på midt på dagen og kokkelerte åtte herlige surdeigsboller fyllt med hjemmelaget sunnere vaniljekrem. Perfekt avveksling fra kursplanlegging og mailsvaring. Se så fine de ble!
2015-02-11 15.45.11Oppskriften og fremgangsmåten er nøyaktig den samme som denne. Unntaket er at de rulles til boller før de etterheves på stekebrettet. Det er ingen vits å trykke bollene flate før etterheving da deigen er mykere enn vanlig gjærbakst og flyter naturlig litt utover. Etter ca. 3 timer etterheving satte jeg igang vaniljeskremkokkeleringen og fylte midten av bollene med en god slant før de hevet bittelitt til og sattes i ovnen.

Vaniljekrem:
3 eggeplommer
1 egg
5 dl valgfri melk
1 ts vaniljepulver eller 1 vaniljestang
6 dråper stevia med vaniljearoma
50g rårørsukker
35g kokossukker/sukrin
30g bokhvetemel/valgfritt mel

Kok forsiktig melken opp i en kjele sammen med halvparten av søtningen, steviaen og vaniljepulveret. Rør hele tiden. Når melken har kokt opp tar du kjelen av platen og starter piske sammen eggeplommene, egget, resten av søtningen og melet til en jevn fin masse. Hell så halvparten av den varme melkeblaningen i eggeblandingen under kraftig omrøring. Viktig å røre hele tiden for å unngå klomper. Hell så egg – og melkeblaningen tilbake i kjelen med melken og kok opp. Rør iherdig hele tiden under oppkokingen og la koke i ca 2 minutter. Ta kjelen av platen når blaningen er tykk og blank i konsistensen. Hell i en ren skål og la avkjøles før du fyller midten av bollene.
Etter steking og avkjøing på rist noen timer pyntet jeg de med melis og kokos, akkurat slik skoleboller skal være. Jeg brukte 50/50 melis og sukrinmelis noe som fungerte veldig bra. Sukrinmelis alene synes jeg gir en kald kjemisk smak, men sammen med annen søtning fungerer det utmerket. Jeg ga streng beskjed om at smaksprøver ikke er lov før bilturen, men tror du ikke jeg og mannen i huset snek til oss en halv bolle til kveldskos mellom pakkingen sent i går kveld da? Hoho. Disse lager fest i munnen, jeg lover!2015-02-11 17.33.542015-02-11 17.34.16Forresten, jeg smiler litt ekstra i dag. Det skyldes at jeg hadde andre kurskveld med SPIS DEG SLAK OG GLAD deltakerene i går. Tror du ikke at de hadde gått ned i fett%  og tatt av over 16kg til sammen den første uken?!!! Det er jo helt fantastisk!!
Nå må jeg kaste meg rundt og få unna et par veiledninger på klinikken før jeg tar helg. Hei sålenge!