Ååå, nå er sommerkålen i sesong og det fryder jeg meg over! Den passer liksom i alt og tilfører deilig crunch. Jeg synes friske vårruller blir ti ganger bedre med sommerkål i, jeg grovhakker den og bruker den som base i salat og ikke mist jeg pensler den med smør eller olje, krydrer og griller den. SÅ GODT!

I denne deilige salaten er den deilige sprø sommerkålen base, og med vårløk, søte nektariner, kremet fetaost og ristede cashewnøtter smaker den aldeles nydelig!

Til en stor skål sommersalat trenger du:
(ca 4 pers)

  • 1/2 sommerkål
  • 1-2 nektariner
  • 1 boks fetaost
  • 1/2 bunt vårløk (altså hele bunten og halvparten av den)
  • Saften av 1/2 lime
  • 2-3 ss olivenolje
  • 1 spisspaprika
  • 2-3 håndfulle naturelle cashewnøtter – gjerne ristet

Grovhakk kålen, finhakk vårløken, del paprika i biter og nektarin i båter. Bruk gjerne fetaost i blokk og riv den over salaten. Svis saften av en halv lime over og rill kaldpresset olivenolje. Vend alt sammen. Prikken over i`en er ristede naturelle cashewnøtter. Rist de i tørr stekepanne, grovhakk og dryss på toppen. Evt fungerer ristede pinjekjerner også. NAM!

Salaten passer like godt som tilbehør til middagen som et måltid i seg selv. Skal du ha den som middag kan du med fordel vende inn bønner (eks hvite bønner) for ekstra protein.

Også en stor GLADNYHET på tampen! Dato for Sprudlende yogaweekend 2020 er klar og går av stabelen 23-25 oktober. Jeg har ikke gapet datoen høyt enda, men påmeldingen er altså åpen. Les mer HER. Som jeg leder meg!!