Hei i mandagen!
I går duret vi i vei til Strømstad og fikk fyllt opp skuffer og skap med digge råvarer. Det er så deilig å fylle skapene med masse digg. Vi prøver være flinke å lage mat utfra det vi har og gjør heller storhandlinger en gang i blant enn mange småhandlinger. I går ble det ikke med så mye kjøtt over grensen, vi har nemlig fått den lokale kjøttforhandleren til å ta inn og kverne kjøttdeig for oss (hurra!!) Økokylling bestiller vi også med jevne mellomrom gjennom de. Det lønner seg altså å spørre! Økonomisk sett kommer ikke summen på så mye mer enn å ta en sverigetur heller. Jeg benytter meg jo av Grøna gårdar av og til også, men kanskje spesielt når jeg trenger påfyll av kraftben! Sett bort fra en sverigetur en gang i blant handler vi stort sett en storhandel hver mandag. Søndager skriver jeg ukesmeny, legger en plan for logistikken i familien, skriver handleliste, samt steker surdeigsbrød. Fast søndagsrutine som fungerer strålende hos oss! Med to små luringer og en mann som bygger hus er hverdagen hektisk. Litt logistikk og struktur fungerer strålende for oss, ellers tror jeg alt hadde blitt et eneste stort kaos. Det er jo en kjent sak at det er tiden det ofte skorter på når det kommer til gode matvaner til familien. Det er derfor lurt å sette av noen timer til planlegging, så slipper man bruke en masse energi, tid, penger og frustrasjon på det når uken og dagene er på sitt mest hektiske.

Jeg vet mange har etterspurt en handleliste jeg benytter meg av. Det varierer fra uke til uke, men her ser dere en typisk sverigehandel hos oss. Vi fyller opp med basisprodukter som havregryn, diverse mel, nøtter, frossne økobær og grønnsaker, friske økogrønnsaker, havremelk, pålegg, bønnepasta, nøttesmør og sunn snop til gutta. Kjøtt har vi som sagt stort sett alltid i fryseren, også sper vi på med grønnsaker, pålegg, kokosmelk, fløte osv av det vi trenger til uken på mandagene. Vil dere se vår ukesmeny for den kommende uken? Kanskje dere kan få litt inspirasjon?
ukesmeny

UKESMENY – UKE 39

Mandag: Helstekt økologisk kylling, kokossaus, wokgrønnsaker og hvit quinoa.
Tirsdag: Søtpotetnachos (bruker rester fra lørdagens taco og sper på med røde linser som stekes med kjøttdeigen og litt ekstra tacokrydder) med avokado, fermentert salsa og rømme til.
Onsdag: Pølser med 95% kjøtt fra Sverige og hjemmelaget potetmos.
Torsdag: Kreolsk torskegryte.
Fredag: Friske vårruller.
Lørsdag: Ut å spise/baktpotet med fyll.
Søndag: Skinkepai.

Onsdagen skal jeg ha kurs i Oslo, så da benytter mannen i huset situasjonen til pølsefest. Hoho!
Nå skal jeg leke meg med den nye SLOW JUICERen min. Jeg er så heldig å få teste den av min samarbeidspartner Sanabona. Det ble gulrot og ingefær juice til frokosten i dag, og nå skal jeg prøve meg på NØTTESMØR! Ja, du leste rett. En juicemaskin som lager nøttesmør! Multimaskin med andre ord! Oppdateringer fra den fronten kommer!

Og du! Jeg og Randi er en del av en hel haug flotte damer som står bak snappkontoen KOSTHOLDSDAMENE. Hver og en av oss deler raust fra vår hverdagen 1-2 ganger i måneden. I dag er det Sara Lossius bak Ingefær Podcasten som snapper, og i morgen skal Thea i Naturlig Sunn snappe. Legg oss til da vel! På min snap (linhan88) i dag kan du få se litt i skapene mine etter shoppingen i går, oooog se hvordan det går med prosjekt nøttesmør!
Ha en strålende mandag!