SPICY CHAI TE
Til 1 liter chai te trenger du:
1 liter vann
ca. 4 cm ingefær (skrelt og gjerne knust litt i morter så smakene kommer frem)
en kanelstang
4-5 hel kardemomme
4 pepperkorn
Kok opp og la småkoke i ca.30min. Jeg lager alltid 1liter av gangen, også oppbevarer jeg den i kjelen. Lager jeg den til frokost, og varmer blandingen opp igjen ved lunsjtider er den ekstra god. Melken til chaiteen steamer jeg i min fantastiske melkesteamer. Nå fortiden bruker jeg kumelk, men soyamelk, havremelk, mandelmelk eller en annen type melk går også helt strålende. Jeg synes chaiteen er nødt til å være søt, derfor bruker jeg 6-7 dråper med stevia i teen, og en t-skje kokossukker. Da blir den søt og goood da! Pssst! Skal jeg fortelle hemligheten som gjør chaiteen ekstra god? Dryss litt kardemommepulver i melken før du steamer den. Hallois så godt!