Oh lord! Jeg spiste t.i.d.e.n.e.s blomkålsuppe til middag i går. Jeg dagdrømte om en deilig kremet blomkålsuppe toppet med sprøstekt bacon og sopp under trilleturen i går. Faktisk måtte jeg nærmest knipe igjen leppene der jeg gikk med vann i munnen!  Jeg er og blir en matelsker. Sånn er det bare! Jeg er igrunn veldig glad i suppemiddager. Det er lettvint, smakfullt og ikke minst sprudlende sunt! Denne suppen er gjort på en liten halvtime, og vil garantert bli en favoritt i heimen din om du prøver!

Sprudlende blomkålsuppe med sprøstekt bacon og sopp
Til en god posjon (ca. 2 veldig sultne mennesker) trenger du:
1 blomkålhode
3 små poteter (evt pastinakk)
ca.50g smør
1/2 hakket purre
1 finhakket løk
1 buljongterning
7 dl vann
1 boks havrefløte eller matfløte (2,5dl)
1 ts muskattnøtt
1/2 ts pepper
________________
1 pk bacon
5-6 stk sopp
evt litt hakket persille til topping

Smelt smøret og fres purre og løk så de gode smakene kommer frem. Tilsett buljongterningen og vannet – og kok opp. Mens blandingen koker opp deler du potetene i terninger og buketter av blomkålen. Tilsett potet og blomkål og la koke mørt i ca. 10min. Kjør så suppen i stavmixeren til en fin masse. Sett tilbake på kokeplaten og rør inn havrefløten og krydderne.  La småkoke i 5-6 minutter mens du sprøsteker bacon og sopp. Jeg digger persille og måtte toppe suppen med litt herlig hakket persille. SÅ godt! Kronen på verket hadde nok vært å mumset sprøstekt sesambriks med hvitløkssmør vedsiden av. NAM! Denne suppen går rett inn i favorittmappen når det kommer til middager (eller lunsjer for den saks skyld). Fikk du vann i munnen nå? Hoho!

Siden det er torsdag og sol er det gladstemning i heimen. I skrivende stund ligger lillemann og sover (snorker!) ved min side, mens jeg nyter dagens andre latté og tryller frem dåpsinvitasjoner. Kos! Jeg e.l.s.k.e.r å være kreativ!
God torsdag til dere!