Siden magen min brått reagerer på en hel del, og både nøtter, havregryn og diverse andre ingredienser ikke lenger kan spises har det blitt litt eksprimentering på meg i det siste. Jeg har jo fått et lite kjærlighetsforhold til bokhveten. Grøten er en fast følgesvenn og melet har vært en del av kostholdet mitt i noen år. Nå er bokhveten enda mer elsket og en enda større del av kostholdet mitt, såååå si hei til mine F.A.N.T.A.S.T.I.S.K.E bokhveteknekkis! Disse er grååååådig gode, sprudlende sunne og veldig enkle å lage. Jeg har allerede laget oppskriften tre ganger, og hei! Ny favorittoppskrift! Bokhveten har jeg jabbet om for dere flere ganger. Tenk, det er en urt og ikke et kornslag. Den er superrik på flere mineraler (særlig magnesium og jern), den er snillere med blodsukkeret enn korn, og den har en litt nøtteaktig smak. Elsk smesk! Disse er altså helt glutenfrie, snille med blodsukkeret, og inneholder såklart helt rene og naturlige ingredienser. Dere er altså helt fullstendig nødt til å prøve disse superknekkisene. Helt nødt. Så gode er de faktsik!

SUPERKNEKKIS – ca 2 brett
Ta gjerne å doble oppskriften, så har du en stund! Det er nemlig stor fare for at de blir en dille og at de forsvinner i en fei!

4 dl bokhvetemel
3 dl bokhveteflak /krossat bokhvete
2 dl solsikkefrø
2 dl sesamfrø
1dl linfrø
litt salt
en liiiten ts fiberhusk
7 dl vann

Bland alle ingrediensene. Fordel røren i et TYNT lag utover to bakepapirkledde stekeplater. Stek på 160 grader varmluft i ca. 55min-1 time (følg med!). Når de har stått i ca.15 min tar du de ut ruter opp ønsket størrelse med en pizzarulle og setter de inn igjen. La de avkjøles helt før du oppbevarer de i en boks. Jeg mumser superknekkis med makrell på as we speak. Supernam!

Nå skal jeg pakke med meg superknekkis og dure ut på sommerparadiset mitt sammen med min lille familie. Der jobber jeg som husmor og kokk for fine folk, og koser meg noe voldsomt. Beste sommerjobben på denne jord. Se bare her. Verdens fineste sommersted!Hei sålenge, og GOD HELG!