Når det er sommer og sol, ferie, late dager, man går barfot dagen lang og det dufter herlig solkrem av alle og enhver – ja, da orker man ofte ikke å kokkelere så mye på kjøkkenet. Siden jeg er superduperfan av rask, enkel og sunn mat som gjør kroppen sprudlende glad har jeg flere oppskrifter av den kjappe typen på lur til dere. En kjappis og en sabla god oppskrift er denne pizzaen.

Åh, pizza er så G O D T. Særlig når den er av den italienske typen med deilig tynn bunn og med massevis av deilig fyll.

Bunnen til denne pizzaen er enkelt og greit laget av kikertpannekake. Er du som meg over gjennomsnittet glad i disse kikertlefsene og har en stor røre stående i kjøleskapet bestandig er saken grei. Da steker du deg noen pannekaker av den litt tykkere typen, smører enkelt og greit 2 ss ketchup utover pannekakene (bruk gjerne hakkede tomater og tomatpurée også, men en liten slant ketchup er raskere og helt ok!), legger på noen tomatskiver, strør over litt oregano og basilikum, fyll på med favorittfyllet og topp det hele med massevis av ost. Jeg ville holdt meg til skinke av et eller annet slag, da antagelig kjøttdeigfyll blir litt i tyngste laget for disse tynne bunnene.

Mitt favorittfyll er skinke, sopp i tynne skiver, rødløk, paprika, litt bacon og mozarella. NOM! Jeg og mannen i huset har koset oss med kikertpizza flere ganger i sommer – og vi bare elsker det! Fantastisk godt! Prøv du også da vel! Bon appetitt!