SURDEIGSPIZZA

Siden det er fredag er det pÃ¥ sin plass Ã¥ dele oppskrift pÃ¥ det jeg vil pÃ¥stÃ¥ er verdens beste pizza. Hos oss har vi laget den omtrent hver helg de siste par Ã¥rene. Barna digger den og det er ofte den de ønsker seg nÃ¥r de fÃ¥r komme med middagsønsker i helgene. Pizzabunnen egner seg ypperlig til nedfrysning ogsÃ¥. SÃ¥ pÃ¥ Ellis sin 5Ã¥rsdag hadde vi forhÃ¥ndsbakt og stekt mange bunner vi hadde liggende, sÃ¥ gikk resten av pizzalagingen som en lek! Bunnen inneholder gluten fra spelt, men er skikkelig magevennlig etter Ã¥ ha hevet seg sakte men sikkert til dobbel størrelse i syrlig miljø (surdeig) i 12-13 timer. Denne anbefaler jeg virkelig dere Ã¥ prøve! Har du ikke surdeigsstarter? Kast deg pÃ¥ et fermenteringskurs, lag selv (oppskrift for eksempel her) eller fÃ¥ av en annen flink surdeigsbaker (mange facebookgrupper som deler med hverandre).

SURDEIGSPIZZA

Oppskriften er inspirert av tradisjonskost.
Til 2 medium pizzabunner trenger du:

  • 450-500 g fint speltmel

  • 1-2 ss boblende (happy) surdeigstarter

  • 3 dl vann

  • 1 ts salt

Bland sammen alle ingrediensene. Elt deigen godt sammen i et par minutter. Legg deigen tilbake i bakebollen og dekk til med et fuktet klede, plast eller beewraps. La heve i romtemperatur i 12-13 timer.Sett stekovnen pÃ¥ 250grader og la stekebrettet stÃ¥ i ovnen. Det vil fungere som en "pizzastein" (eller kanskje du har en pizzastein?). Kjevle ut to runde pizzabunner, bunnen skal være fin og "tøyelig" slik at de kan lages ganske tynne.  Forstek hver bunn midt i pÃ¥ det varme stekebrettet i 4-5 min. Ta pÃ¥ ønsket fyll og stek videre i 18-20min.Vil du ha oppskrift pÃ¥ verdens bestekjøttsaus ogsÃ¥? Here you go!

Fyll til 2 pizza:

  • 300g kjøttdeig

  • 2 ss smør

  • 1 hakket hakket løk

  • 400g hakkede tomater

  • 1 hakket paprika

  • 2 ss tomatpuré

  • 3 ss ketchup

  • 1/2 ts hvitløkspulver

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • 2 ts oregano

  • 1 dl vann

Fres løken i smøret til den er blank og fin, tilsett tomatpuré. Tilsett så resten av ingrediensen. småkok i 10min før du kjører til en glatt saus med stavmikser. Stek kjøttdeigen og bland saus og kjøttdeig sammen før du fordeler over pizzaen og topper med ost. Supergodt!

Forrige
Forrige

ROSA BOKHVETEPANNEKAKER

Neste
Neste

SYRLIG GELÉSNOP MED BRINGEBÆR