Julematen kan være tung for mange, og kanskje mangler mange av middagene litt deilige farger? Husk at det du spiser mellom julaften og nyttår har liten betydning. Det er det du spiser mellom nyttår og jul som betyr noe. Likevel, det er aldri feil å pimpe måltidet bittelitt! Denne julesalaten har jeg laget til julematen på julaften de siste årene og den har vært veldig populær. Veldig god til ribba og det andre tilbehøret!

Til en skål (nok tilbehør til 4-5 pers) trenger du:
1 pose fersk rosenkål 
1/3 rødkål
1 stk granateple
2 stk klementiner

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
Del rosenkålen i to og fordel utover et bakepapirkledd stekebrett. Rill over litt olje og dryss salt på. Stek til de er gyllene i kantene (ca 10 min). 
Del rødkålen i tynne strimler, fjern granateplekjernene (gjerne i vann, for enkelhetensskyld) og bland sammen i en skål. 
Skell klementinene og del hver båt i to. Ha i skålen sammen med resten og topp med den crispy rosenkålen. Bland sammen og server. 
Nydelig tilbehør til det meste, og god vintersalat i seg selv. Et tips om du skal spise den som et måltid: Bland i fetaost, da får du en god proteinkilde og den blir knallgod!

TRE dager til julaften! Håper du nyter førjulskos❤️