Hei tirsdag! Har du laget deg en middagsplan og oversikt over uken? Det er alltid lurt å sette av litt tid til planleggingen for å få en variert og fin uke uten stress og dårlige matvalg. Hos oss setter vi av en halvtime hver søndag til å få en oversikt over uken med tanke på familielogistikk, lunsjer og middager. Da kan ukeshandelen enkelt gjøres unna og man slipper bruke tid og krefter på middagsplanlegging ellers i uken. Planlegging er altså nøkkelen for å lykkes med et godt kosthold. Det sparer man både tid og ikke minst mye penger på! På middagsplanen vår i dag står en hverdagsfavoritt som ofte går på repeat hos oss. Nemlig torsk med bacon og rotmos. Jeg prøver ha fisk to ganger i uken og dette er en favoritt hos alle. Det er så enkelt og godt, dessuten er det superpopulært hos de to minste i familien!

Fisken kan selvsagt varieres. Torsk, steinbitt eller kveite er mine favoritter! Hver juli på Risholmen lager vi denne varianten med kveite, det er en klassiker vi lager igjen og igjen. Faktisk er det nettopp dette vi serverte da kongen og dronningen var på besøk! Tenk det!
2011-02-14 22.44.38Til fire personer trenger du:

  • 600g torskefilet
  • 1 pk bacon, gjerne fra økologisk glade griser om du finner
  • 3 mellomstore søtpoteter
  • 2 pastinakk, evt 2 små poteter
  • 4-6 store ss smør
  • salt/pepper
  • 1/2 bunt blomkål
  • 1/2 pose frossne grønne erter

Start med å skrelle potet og pastinakk. Skjær i terninger og dampkok i ca 20-25min. Du kan selvsagt også koke de i nok vann, men dampkoking bevarer mye mer næring. Mens potetene koker skjærer du torakefileetene i passelig størrelse og skjærer bacon i terninger. Sprøstek baconterningene i en klatt smør og fordel de utover litt kjøkkenpapir etterpå så de blir skikkelig crispy. Husk å ta vare på baconfettet, dette er nemlig nydelig til å steke fisken og grønnsakene i!

Når potetene er ferdig kokt tilsetter du ønsket mengde med smør, salt og pepper, og moser i vei med stavmikseren. Sett lokk på kjelen og stek fisk og grønnsaker. Server søtpotetmos med topping av fisk, grønnsaker og crispy bacon. SÅ GODT!

Pssst! Vil du pimpe rotmosen litt anbefaler jeg å finhakke 2 fedd hvitløk å ha oppi sammen med smøret før du moser med stavmikseren. Nammis!

Ha en nydelig tirsdag!!