Så var høsten kicket i gang med barnehagestart og skolestart på alle mann. Med denne pandemien hengende over oss betyr det matpakkekokkelering på oss alle sammen. Jeg vil tro det ikke bare er meg som trenger litt inspirasjon på den fronten? 

Jeg starter med å bla opp i boken min, for der er det faktisk masse deilig inspirasjon!

I dag hadde vi de knall rosa prinsessepannekakene til frokost, restene puttet jeg i matboksen til gutta sammen med litt oppskåret paprika og eplebiter. På pannekaken fikk de nøttesmør. Kjapt og enkelt. For er det noe jeg digger, så er det at det går kjapt og er enkelt. Det MÅ passe inn i en travel hverdag! Alle oppskriftene på pannekaker i boken min har lik fremgangsmåte: sleng alt i blenderen. Kjør i et par minutter og start stekingen. Med 3-4 små pannekaker i pannen samtidig går dette superraskt!

OPPSKRIFTEN på de rosa prinsessepannekakene er den samme som monsterpannekakene (her), bare bytt ut spinat med rødbet.

En annen favoritt fra boken som jeg ikke har delt noe sted tidligere, er de nydelige grønnsakslappene. De er kriminelt gode faktisk! Hele familien digger de, så den oppskriften krever gjerne en doblings. Det beste er at du får lurt inn massevis med gode byggeklosser i gapet. Osten gjør lappene sprø, nesten litt som kjeks. Perfekt i matpakken!

Vil du ha oppskrift?

Til 9–10 lapper trenger du:
1 ½ dl revet squash
1 ½ dl revet gulrot
1 dl revet ost
1 egg
3 ss mel
1 ts paprikapulver
1 ts hvitløkspulver
1 klype salt
1 klype pepper
urter etter ønske

Slik gjør du: 

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Riv squashen og klem ut vannet. Riv gulrøttene og osten og ha det i en bakebolle sammen med øvrige ingredienser. 
  3. Rør sammen og legg små klatter på en bakepapirkledd stekeplate. Trykk dem ut til de er ca. 1 cm tykke. Stek midt i ovnen på 180 grader i 15 minutter. Snu lappene og stek videre i 10 minutter. Avkjøl lett, så de blir sprø i kanten og myke i midten.

Om du har skolebarn som i tillegg skal på SFO må du kanskje ha med både 2 og 3 matbokser om dagen. På ettermiddagen kan det være fint med mellommåltid. Siden alle de ulike kjøpebarene en får kjøpt inneholder mengder med sukker og er mer godteri enn et mellommåltid vil jeg slå et slag for hjemmelaget. Jeg lover at det ikke tar så himla lang tid. Lager du kuler eller barer av tørket frukt/nøtter trengs det ingen begandling annet enn en runde i foodprosessoren. De lyse godiskulene som finnes i boken (og her på bloggen (gaaaammel favoritt!)) er en favoritt hos oss. Ellers er disse barene virkelig gull å ha i matpakka. Sjokoladen på toppen kan jo fint sløyfes. 

Ellers er både middagsrester i mattermos, bokser med oppskåret frukt/grønnsaker/bær, egg og kjøttboller/fiskekaker på spyd ypperlig matboksmat til store og små!
I boken min finner du masse mer inspirasjon til lunsjen. Blant annet disse digge monstersnurrene. Får ikke sagt hvor DIGG det er å ha de liggende i fryseren!

Jeg har forresten delt litt matpakketips i månedens “Foreldre og barn” utgave også. Har du sett det?
Håper du fikk litt inspirasjon og motivasjon til matpakkekokkeleringen nå?

Psst! Boken min kan du klikke hjem her om du ikke allerede har den, da!