#Reklame for Fazer YOSA

Hei hå!
Jeg er skikkelig tilhenger av å ha ulike “dipper” til maten i stedet for sauser. Jeg har stort sett en variant i kjøleskapet som brukes til det meste. Altså som salattopping og ved siden av middager. Det er så kjapt og enkelt, også er det klart det løfter salaten eller middagen med en god dipp til. Jeg bruker mye hummus, guacamole, aioli og tzatziki. Sistnevnte er favoritten på årstiden vi går inn i nå. Så friskt og godt! Dessuten er mange opptatt av kalorier, og der er jo tzatzikien en vinner.

Jeg møter mange på min vei som tåler dårlig melkeprodukter. De savner alltid en yoghurt-variant, og etter å ha fått testet Fazer YOSA sine produkter har de tronet opp som en favoritt. De fermenterer produktene sine slik yoghurt skal lages. Da får de frem den nydelige syrligheten yoghurt skal ha, men kanskje viktigst: produktene blir rike på gode bakterier tarmen vår elsker! Jeg har de siste ukene testet produktene i ulike settinger, og denne gangen laget jeg en melkefri tzatziki. Den ble altså så god!

Melkefri tzatziki med Fazer YOSA

Du trenger:
En boks Fazer Yosa Greek Style
1 finhakket hvitløksfedd eller 1 toppet ts hvitløkspulver
1/2 agurk
Salt/pepper

Bruk Greek Style varianten som har ekstra tykk konsistens og fyldigere smak. Rasp agurk og “vri den opp” i hendene dine ved å klemme ut all væsken. I mange oppskrifter skal agurken legges i kaffefilter for å fjerne væsken, dette tar mye tid og er ikke nødvendig så lenge du klemmer vannet ut med hendene. Finhakk hvitløk og bland alt sammen. Smak til med salt/pepper.

Prøv tzatziki ved siden av kylling, fisk og i salaten. Det er SÅ godt! Her har jeg ovnsbakt økologisk laks med sitronpepper, ovnsbakte grønnsaker og litt ertepasta (kjøpes på Rema). Nydelig hverdagsmiddag!

Ha en fin mandag og ukestart!