UKENS TIPS – BLOMKÅLRIS
Vel, her kan det ikke akkurat skrytes på noen overflod av blogginnlegg. Den som sier at det å få barn er langt ifra altoppslukende kan bare gå å legge seg. Ikke bare sitter jeg med puppen ute store deler av dagen, eller går rundt i heimen å synger Bæ bæ lille lam for fulle mugger med den nyinnflyttede lille mannen i huset på armen. Jeg har også funnet roen i meg og ligger langflat på sofean å bare ser på den fine skapningen som er så fin at jeg nesten dåner. Innimellom dette prøver jeg også å være litt husmor. Du vet, ikke la hybelkaninene bli for store, eller brødboksen for tom.
Siden jeg har lovet dere ukentlige tipsinnlegg, skal ikke denne uken være noe dårligere enn forrige. Tipset denne uken er av det spiselige slaget. Vi snakker tilbehøret som passer til alt. Nemlig, blomkålris! Blomkålrisen har vært en følgesvenn hjemme hos oss i flere år, men jeg føler ikke den har blitt lovpriset så mye som den faktisk fortjener. Ris er ikke akkurat det mest næringsrike slaget. Dessuten er det ikke vennlig med blodsukkeret heller. Blomkålris derimot er både næringsrik, blodsukkervennlig, og for ikke å snakke om smaksrikt. Det er forrøvrig sabla enkelt å tilberede også! Alt du trenger er et rivjern – og et blomkålhode såklart. Rasp blomkålen og ta – ta ris i en fei. Du kan spise den rå som den er, eller du kan tilberede den videre. Jeg og mannen i huset liker når risen er klebelig, type Yasminris aktig. Vi pleier derfor å røre risen sammen med en god slant med smør og litt parmasan. Det er SÅ godt! Faktisk laget vi verdens beste indiske gryte til middag i dag, og hva tror dere løftet retten til nye høyder? Blomkålris såklart! SuperYUM!
Tenk så fint å lage en liksomris som hjelper til med å øke grønnsaksregnskapet. Genialt å lure inn i gapet på barn som ikke kaster seg over grønnsakene også forøvrig! Prøv!
Ragnhild
Åå, Linn! Blir så glad når du tar deg tiden til å poste her inne. Har tenkt på deg, og regnet med at du har vært opptatt med å forelske deg i babyen din! 😉
Og vet du hvaa? Nå er det jeg som er gravid 😀 😀 Så jeg får vel baby omtrendt når din er et halvt år. Det blir så spennende!
Og tilbake til posten, blomkålris er nydelig!! Både varmt og kaldt. Høres veldig godt ut med smør og parmasan i!! Mmm!
Linn
Åååå, Ragnhild!! Så utrolig koselig å høre! Nå ble jeg så glad! NYT tiden med kul på magen. Det er en fantastisk tid å kjenne den lille krabaten vokse og ikke minst ventetiden på å møte den lille skapningen. Og du og du, mulattbaby! Jeg smelter! Lykke til, søta!:)
Marianne
Blomkålris er helt klart undervurdert. Vi prøvde det for første gang for et par uker siden, merkelig at vi ikke har prøvd det før!
Det å få barn er en kjempestor omveltning, ingen tvil om det.
Nyt tiden, den går så fort.
De er like fine og søte når de blir skoleunger også altså, så det å få barn kan nytes leeeenge!
Linn
Jeg veeet! Blomkålris er virkelig undervurdert altså! Og ja, jeg prøver å nyte tiden til det fulle. Nå er lillemann allerede snart 4 uker, og gurimalla så fort det går! Herlig å se hvor mye de forrandrer seg fra dag til dag!
Mats Erik Engelsvoll
Skamgodt! oppdager stadig nye ting som gjør livet lettere med lavkarbo 🙂
Jeg raspa 4 blomkålhoder og kokte det ørlite grann. Silte av vannet og rørte en svær klatt smør inn. SIkkert ikke nødvendig med kokinga, men men.
Tok litt av, og lagde eggerøre av 10 egg og finhakka røra og blanda det i. Fikk litt tendenser til stekt ris. Krydra med salt, pepper og litt soyasaus. Himmelsk godt!
Hadde det ikke vært for at butikkene var stengt, så hadde jeg sikkert kjøpt en boks reker og skinke og blanda det inn også 🙂
Linn
HERLIG!!! 🙂 Kos deg med blomkålris – jeg skal jaggu prøve stektris-versjonen din sporenstraks! 🙂