URTEBAKT KVEITE MED DIGG TILBEHØR

Hei fra Risholmen - vårt sommerparadis. Sommerøyen jeg har jobbet som privat kokk på de siste 14 årene. Det går som regel i fisk og skalldyr sommeren i gjennom og mange favoritter lages igjen og igjen år etter år. Denne hovedretten er en av de mest populære rettene jeg serverer, og det er slettes ikke uten grunn. Kveite er vidunderlig godt bakt sammen med urter!

URTEBAKT KVEITE
Til 4 pers trenger du:

  • ca 650g kveitefileet (ca 150g pr pers)

  • litt olivenolje

  • en hel bunt gressløk

  • en halv bunt kruspersille

  • en halv bunt vårløk

  • ca 3-4 ss parmasan

  • Salt, pepper

Legg fiskefileeten i en ildfastform. Denne formen er god med annen type hvit fisk også! Rill en god kaldpresset olivenolje over fisken. Hakk gressløk, persille og vårløk og strø over. Til slutt strør du over salt og pepper. Dekk formen med folie og ovnsbak midt i ovnen på 200grader i ca 20 min. Ta formen ut, fjern folien og strø over parmasanen. Sett ovnen over på varmluft (200grader) og stek videre i 5-6 minutter. Kveite blir fort tørr, så det gjelder følge med de siste minuttene!

DIGG TILBEHØR TIL FISKEN 
Jeg ovnsbaker ofte rotfrukter som pastinakk og vanlige poteter i store terninger. Det smaker vidunderlig ved siden av fisk!

Til 4 pers trengs:
7-8 poteter og 2 pastinakker i store terninger.

Rill over olivenolje, salt og pepper og stek midt i ovnen på 200grader i 35-40min.

Sausen vi lager på repeat er klassikeren Sandefjordsmør. Jeg varierer hvilke urter jeg har oppi, og vipps blir sausen litt forskjellig fra gang til gang. Denne sausen får jeg så vanvittig mye skryt av!

SANDEFJORDSMØR MED EN VRI
Til 4 pers trenger du:

  • 2 dl kremfløte

  • 200g meierismør

  • 1/3 sitron

  • En liten klype hvit pepper

  • 2 håndfuller urter (eks gressløk/dill/persille)

Kok opp fløte under omrøring. Skru ned varmen og la fløten kokes ned til halve mengden. Skjær så smøret i terninger og rør litt og litt inn i fløten mens du rører hele tiden. Press i sitronen, dryss et dryss pepper og rett før servering røres inn ønsket urt. Gjerne litt ekstra mye hakkede urter, det er SÅ godt! Rist gjerne noen asparges i pannen et par minutter før servering. Eller wok litt forskjellige grønnsaker. Begge deler er digg ved siden av fisken.

Forrige
Forrige

AFFOGATO - SOMMERFAVORITT

Neste
Neste

VERDENS BESTE HAVREKJEKS