UTEFROKOST
Noe av det koseligste som finnes er utefrokoster. Det hører bare sommeren til! I dag hadde jeg og han lille fisen min frokostute sammen før klokken var ni. Solen varmet de små bollekinnene og jeg kunne se hele gutten lyse opp. Klart det er stas å spise ute, sitte på stor stol og være stor gutt! Utefrokoster kaster meg tilbake til barndommen og alle minnene jeg har fra verandafrokoster i ferien med hele familien. Det er slike minner som blir husket, og det er slike minner jeg vil skape sammen med han lille fisen og mannen i huset.
Dagens frokostkos besto av surdeigsskiver med farger på. Lille fis er fortsatt i suragurkhimmelen, så han MÅ ha en leverposteiskive med et tonn sylteagurk på hver dag. Han er også et fantom på blåbær. Vi snakker 6-7stk i munnen samtidig. Også paprika da. Han digger paprika. Han spiser spisspaprika hel som det er snacks til mammaens store glede! Jeg har nylig funnet ut at Norvegia har kommet i en økologisk variant, og innbiller meg da at den smaker myyye bedre. I motsetning til lille fis som er i sylteagurkhimmelen, er jeg i tomathimmelen. Jeg er SKIKKELIG dillet. Jeg MÅ ha det til alt og på alt. Noe sier meg at de er fordi de er selvdyrkede og fordi de da smaker SÅ mye bedre enn vanlige! Vedsiden av surdeigsskivene må jeg også ha kaffen min. Søtmumsen i meg klaaarer ikke svart kaffe. Så den obligatoriske kaffen min på morningen er altså av typen latté, og aller helst med mandelmelk og kokossukker. NAM!
Vel, nå har jeg igrunn ikke tid til mer prat. Jeg skal ta med meg lille fis på stranden. Der skal vi bli helt til i kveld når jeg skal forberede middag. 15stk til bords i kveld, og elg indrefilét på grillen står på menyen. Hei, som jeg elsker risholmenlivet!
Ha en strålende lørdag i solen!
PS! Himmelsk surdeigsbrød kan du bake slik. God for kroppen og godt for ganen! Dette er en grunnoppskrift. Jeg tilsetter ofte mer grovt speltmel, erstatter litt av melmengden med havregryn og litt diverse frø.
Birgit
For noen deilige sommerbilder 🙂 Jeg har lenge tenkt på å lage surdeigbrød, men det er vel alltid sånn at det er en bøyg å komme over første gang du skal gjøre noe som krever litt av deg. Jeg får tenke litt til på det 😉
Linn
KJØR PÅ! Jeg trodde det var mye vanskligere enn det var. Det er lett som en plett! Man må bare planlegge litt! 🙂 – også bør du få surdeigsstarter av noen! 🙂
Inger-Lise
Hei, jeg misunner talentet ditt i matveien:)
Har du hørt om dette? Det skal tydeligvis være veldig vanskelig å leve sunt, det tar både tid og kunnskap å finne ut hvilken mat som er trygg, og hav man kan spise hvis man skal prøve å unngå f.eks gluten og sukker, og så kommer dette i tillegg :/ http://fermentering.com/2014/07/05/dette-naturlige-tilsetningsstoffet-kan-gjore-deg-syk/
Linn
Så koselig sagt av deg! For min del er det ikke så vanskelig, når man bare har lært seg å bruke de ulike erstattningsproduktene. Takk for link! Jeg har aldri hørt om dettte stoffet før. Veldig spennende! Tror jeg vil ty til mer forskning før jeg tar noe standpunkt rund dette stoffet. Men klart: Enda en grunn til å ikke spise hel- og halvfabrikata!:)