Hei sveis og GOD FREDAG!
Denne middagen laget jeg tidligere denne uken og delte en liten filmsnutt i sosiale medier for å lufte interessen for oppskrift. Siden har jeg fått meldinger om NÅR oppskriften kommer. Siden det er fredag i dag og kanskje fredagstaco hos mange, må oppskriften deles i dag. En fantastisk digg vri på tacoen som smaker himmelsk OG byr på masse deilig næring til kroppen. Vi trenger spise grønnere både store og små, derfor er digge vegetar-retter gull verdt. Hos oss bor det to som helst kunne levd på grønnsaker, også bor det to som elsker kjøtt. Denne middagen laget jeg til hele gjengen, og alle digget den. “Nesten så du kunne lurt meg”, sa mannen!????

SUPERDIGG VEGETAR ENCHILADAS

Til 4 pers trenger du:

  • 6 KIKERTPANNEKAKER* (3 dl kikertmel + 3 dl vann + en klype salt)
  • 2 bokser linser
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 pose tacokrydder (gjerne Helios, Rema sitt som er uten tilsatt sukker, eller hjemmelaget her)
  • 3 stilker vårløk eller 1 gul løk
  • 3 gulrøtter
  • 1 paprika
  • 4 ss creme fraiche (kan erstattes med havrefløte for melkefri variant)
  • revet ost

Tilbehør:
En deilig salat, Guacamole, salsa og evt rømme.

Enkel guacamole:
1 avokado
saften fra 1/3 sitron
Salt/pepper
litt chilliflak
2 ss rømme (kan sløyfes)

Slik gjør du:
1. KIKERTPANNEKAKER: Disse pannekakene/wrapsene har fulgt meg i mange, mange år. De er laget av kun kikertmel og vann (melet kjøper du på “utenlandsbutikker” eller evt Meny /unngå det på helsekost, det fungerer ikke til pannekaker)). Pannekakene er proteinrike og mettende. Til 6 pannekaker trenger du 3 dl mel og 3 dl vann. Bland inn en klype salt og rør godt. Pannekakene blir best om røren får svelle en times tid. Stek pannekakene i smør/olje i pannen og lag de så tynne som mulig. Ha litt tålmodighet når det gjelder stekingen?
2. Når pannekakene er ferdig starter du på fyllet. Riv gulrøttene og finhakk paprika og løk.
3. Hell av vannet i linseboksene og skyll de gjerne i en dørslag. Varm stekepannen med en klatt smør stek linsene i pannen med grønnsakene. Tilsett tacokrydderet og de hakkede tomatene. La småsteke i 3-4 minutter.
4. Tilsett Creme Fraiche og stek videre i 2-3 minutter. Riv ost.
5. Fyll pannekakene med fyllet og rull de sammen. Legg de tett inntil hverandre i en ildfast form og dryss over revet ost.
6. Stek midt i ovnen på 200grader til osten en gyllen, ca 10minutter.
7. Lag en deilig salat, guacamole og dekk bordet klart for et festmåltid!

PS! Har du ikke kikertwraps kan denne middagen selvsagt lages med “vanlige” lefser også (anbefaler så klart kikertwraps både for smaken og næringsinnholdet?).

Ønsker dere en nydelig helg!!?