REFERANSER

Vi møter mange fine mennesker igjennom jobben, og er heldige som har muligheten til å kunne hjelpe mennesker mot en friskere og bedre hverdag. Noen av klientene våre sender fine tilbakemeldinger og historier som virkelig er til å smile av. Noen av disse historiene har vi delt her på denne siden:

“Jeg må bare skryte litt av deg, Linn. Synes foredraget ditt på Bakekurset var så lærerikt! Og mamma, herremin hva har du gjort med henne? Hun har jo blitt så FLINK! Hun var jo totalt umotivert, hatet å lage mat og synes det var ett evig stress, hadde tidenes korteste lunte og veldig sliten etter jobb. Nå? hun trives med å lage mat, selv etter en 12 timers arbeidsdag og kokkelerer sprudlende sunn mat til hele familien, klærne faller av henne, hun finnes ikke hissig lengre og jeg tror aldri har følt seg så bra! Jeg og hun bobler jo over av glede! Tusen takk!”
– Annika

En diagnose vi stadig møter mer og mer av er ME (kronisk utmattelsessyndrom). En klient med ME Linn møtte første gang i 2012 er Lene. Jeg husker hun kom smilende inn til tross for rødflammete utslett i hele ansiktet. Hun fortalte om nylig sykehusinnleggelse og lang tid i rullestol, noe jeg kunne forstå utfra at bare trappen opp til kontoret mitt var en prøvelse. Det er nå over to år siden vi møttes første gang, og veldig mye har skjedd. Lene har skrevet en oppsummering av sykdomshistorien sin til meg, den kan du lese her.

“Etter å ha slitt med magen siden 2007 tok jeg kontakt med Linn i november 2013. Jeg hadde vært hos flere leger, tatt mange tester, gastroskopi, ultralyd og svaret de kunne gi meg var at jeg mest trolig hadde irritabel tarm syndrom. Jeg hadde store problemer med oppblåst mage, magesmerter og hurtige toalettbesøk og i perioder var det så vondt at jeg måtte være hjemme fra jobb. Jeg prøvde å holde meg unna forskjellige matvarer, men de langvarige resultatene uteble. Etterhvert ble magen et stort problem og noe som gikk utover trening, energien og ble en demper ift sosiale settinger. Å spise borte ble et problem siden jeg stadig var usikker på hvordan magen ville reagere.

Ved første avtale hos Linn ble intoleransetest anbefalt. Da jeg fikk svaret og fikk vite hvilke matvarer jeg reagerte på ble det satt opp en plan ift videre kosthold. Jeg holdt meg unna de aktuelle matvarene i en periode for så å introdusere en og en matvare igjen. Det å holde seg unna matvarene trodde jeg skulle bli vanskelig, men da jeg raskt merket effekten og ikke lenger hadde magesmerter eller var oppblåst var dette motivasjon i seg selv og det ble ikke noe problem. 
Hverdagen min beskriver jeg som før og etter intoleransetesten. Før var livskvaliteten redusert, hverdagen uforutsigbar og alt ble styrt etter hvordan magen var. Etter testen har livskvaliteten økt og nå er det jeg og ikke magen som styrer hverdagen. Jeg bekymrer meg ikke lengre for middag hos venner og trenger ikke ringe på forhånd for å høre om hva som skal serveres. Oppfølgingen jeg har fått fra Linn har vært veldig bra! Veiledningen har vært konkret og tipsene mange ift alternative matvarer, til de jeg skulle holde meg unna. Jeg deltok også på Snop og sjokkiskurs og fikk også her mange nyttige tips og oppskrifter som jeg har brukt mye.

Jeg anbefaler alle som sliter med magen til å ta intoleransetest! Det kan endre hverdagen, slik det endret min.”
-Caroline

“Vinteren 2015 meldte jeg og en venninne på “Spis deg Slank og Glad” kurs hos Linn. Jeg har aldri hatt problemer med mage eller intoleranser.Jeg meldte meg heller ikke på kurset for å slanke meg, da jeg var 6 mnd gravid. Men jeg meldte meg på kurset da jeg ønsket å lære mer om innhold i maten vi spiser, og hvordan maten vi spiser påvirker kroppen vår. Og snakk om å få valuta for kurset:) Vi lærte en hel del om hva kjøpebrød, posesupper, og all annen industriprodusert mat inneholdt. Jeg følte meg rett og slett lurt av matindustrien etter kunnskapen jeg satt igjen med etter kurset.

Jeg har endret til et sprudlende sunt kosthold og tror snart jeg har laget alle de lekre rettene på bloggen til Linn. Ikke bare er de fantastisk gode på smak, har et supert næringsinnhold , men de er enkle og raske og lage. Jeg vil påstå at alle klarer det, uten at det skal gå på bekostning av noe. Det har ikke vært et kjøpebrød ,kjøpe snop eller posesuppe i dette huset siden vinteren 2015. All maten faller i smak til familien. Det gleder meg at tulla på 1,5 år spiser hjemmelaget brød, leverpostei og grøt hver dag. Vi og hun storkoser seg med de fantastiske gode havre kjeksene, vaflene, muffinsene, pannekakene, tomatsuppe, blomkålsuppe,laksegrateng, kikertpizza og wraps, kjøttbollene med pastinakk fries, aioli etc. Jeg kan ramse opp en haug!

Energien min er blitt mye bedre og jeg visste ikke hvor viktig et stabilt blodsukker var og hvordan det påvirket min hverdag,og hud og hår gløder mer. En siste pluss er at jeg har aldri vært så slank som nå, og samtidig aldri sulten og koser meg med god mat hver dag. Så dette kurset anbefalles på det varmeste!”
– Anette

“Da jeg var nybakt mor ble jeg, nesten uten at jeg var klar over det, invitert på et babymatlagingskurs med Linn. Jeg hadde ingen forventinger men kurset forandret hvordan jeg ser på mat den dag i dag. 

På kurset ble jeg introdusert for nye matvarer, måter å bruke uvant mat på og kunnskap om blant annet hvorfor fett er viktig i maten. Siden har mat interessen økt. Da jeg ble mor for andre gang 
og jeg hadde fått en barselgruppe var jeg rask med å bestille nytt kurs hos Linn. Det er lite som er så koselig som et babymatlagingskurs mens man er i permisjon. «Det er mye kjærlighet i god mat» – og  det 
er det jeg føler kurset handler om. Bloggen til Linn leses ukentlig og når den minste babyen er stor nok skal jeg uten tvil melde meg på fermenteringskurset til Sprudlende Sunn”.
– Nina

“Våren 2015 var jeg på kurset “Mat for glade mager” da dette hørtes ut som et kurs for meg som både interesserer meg for mat og påvirkning på kroppen, og som selv har slitt hele livet. Jeg dro derfra med mye kunnskap og ny inspirasjon til matretter jeg kunne lage. Halvannet år etter kikker jeg fortsatt i heftet vi fikk og bruker oppskriftene.

Høsten 2016 var jeg med på “Levende mat workshop” da jeg hadde begynt å snuse på dette med fermentering og surdeig. Igjen dro jeg fra kurset med mye kunnskap og inspirasjon. Har nå surdeigspannekaker, surdeigsbrød, fermentert kål, kombucha og fermentert salsa fast på kjøkkenet.

Felles for begge kursene er at jeg har fått mer kunnskap, og ikke minst lærte jeg mye av at vi selv lager ting på kurset. Opplever alle oppskriftene som enkle å lage uten mye hokus pokus og det er utrolig fint i en hektisk hverdag.

Jeg skal definitivt på kurs hos dere igjen!”
– Anette