Bedre blomkålsuppe skal man lete lenge etter! Makan!

Dette var søndagsmiddagen min. Så enkelt, SÅ godt! Smak og konsistens ble heeeelt nydelig!

1/2 hode blomkål i biter
1 liten løk
1 fedd hvitløk
1 buljongterning
50g smør
vann
1 dl fløte (jeg brukte soyafløte)

Legg blomkålbitene og buljongterningen i en kjele og hell på så mye vann at blomkålen akkurat dekkes. Kok opp. Når blomkålen er mør heller du kraftvannet i et desilitermål og tilsetter smørklatten i den varme blomkålen. Putt også oppi den finhakkede løken og hvitløksfeddet. Når smøret er smeltet kjører du til en fin masse med stavmikseren. Sett massen tilbake på platen og hell tilbake kraftvannet og 1 dl fløte. Rør om og la koke under lokk i 5-10min. Jeg kjørte blandingen en gang til i stavmikseren for å få en fin konsistens. Server med sprøstekt bacon til! NAM!

Dette blir en megastor posjon, eller to passe store. Altså. Jeg spiste meg god og mett på en stor porsjon toppet med litt sprøstekt bacon etter trening. Så 1 time senere skulle suppen puttes i boks og setter i kjøleskap. Men istede måtte jeg bare ha én skje til, som ble til 10, og vips hadde jeg spist opp all suppen. ALENE! Haha. Ikke det værste å spise seg så altfor mett på da!