LUNSJVAFFEL MED BØNNER

Av og til frister det bare med vafler. I kjent sprudlende sunn stil pimper jeg det meste mer næringsrikt, og vaflene er intet unntak. Disse vaflene inneholder banan som sødme, godt med protein fra egg og bønnene, gulrot for betakaroten og fiber fra havregryn og bønnene. Det gjør vaflene mektige og blodsukkervennlige. Vi har laget disse to dager på rappen nå. Skikkelig gode!

    • 3 egg

    • 1 liten eller 1/2 stor moden banan

    • 3 dadler (eller 2 ss søtning), kan sløyfes

    • 2 dl havregryn

    • 2 dl mel (spelt eller glutenfritt mel)

    • 2 - 2,5 dl valgfri melk

    • 2 små eller 1 stor raspet gulrot

    • 1 boks (175g) sorte bønner

    • 2 ts bakepulver

    • 1 ts kardemomme

    • en klype salt

    1. Ha alle ingredienser i blender eller foodprosessor.

    2. Kjør til en jevn og fin røre. Blir den for tykk tilsetter du mer melk.

    3. Stek vafler (bruk en klatt smør i vaffeljernet om det trengs).

  • Topp med all slags topping. De er like gode med ost, skinke og grønnsaker, som med syltetøy eller nøttesmør.

Disse vaflene smaker nydelig nystekt, men er også fine avkjølt med topping i matpakken. Røren holder seg fint i 4-5 dager i kjøleskapet om du vil ha ferske vafler til frokost, lunsj eller kanskje kveldsmat😋

Forrige
Forrige

VÅRRULLER

Neste
Neste

HJEMMELAGET TACOKRYDDER