BLOMKÅLPIZZA - NY FAVORITT
Forrige helg prøvde vi en nå vri på lørsdagspizzaen. Ideen om blomkål i pizzabunnen har florert på en rekke blogger og i magasiner den siste tiden. Jeg har rynket litt på nesen av det og tenkt at det slettes ikke kan være en god bidragsyter til pizzabunn. Der skal jeg si deg jeg tok feil! Pizzabunnen baseres på hovedingrediensen blomkål, supplert med litt egg og parmesan som bindemiddel, samt krydder og bittelitt mel. Altså en real lavkarbohydrat pizzabunn. Super måte å få i seg enda mer av de gode, næringsrike grønnsakene som kroppen blir så glad av!
Til en rund pizzabunn (ca. 3 pers):
1/2 blomkål i små biter
2 egg
1 ss olivenolje
2 ss revet parmesan eller Manchego
2 ss bokhvetemel
1 ts oregano
litt salt
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor/blender og kjør til en glatt fin deig. Form en rund pizzadeig på en bakepapirkledd stekeplate (lag den ganske så tynn) og forstek bunnen i 15minutter på 250grader varmluft. Ta pizzabunnen ut og ta på valgfritt pizzafyll.
Vi toppet med pizzasaus (kok opp tomatpure, hakkede tomater, oregano, hvitløk og løk), chorizopølse, kokt skinke, paprika, løk, ost og oregano. Stek videre i 10minutter til osten er gyllen. La pizzaen hvile i fem minutter før du skjærer i den. Den blir litt sprø, saftig, holder godt sammen og smaker himla godt!