BOUNTY
Jeg er herved på Bounteykjøret. Jeg hadde helt glemt hvor godt det er. Bounty er en av syv slag vi alltid kokkelerer på Snop og Sjokkiskurs, og er alltid en favoritt hos kursdeltakerne. Likevel har det tilhørt sjeldenheten at det har blitt kokkelert hjemme. Jeg har så mange favoritter, og når jeg først er dilla på noe så har jeg det med å kokkelere det til den store gullmedalje.
Til en god dose Bountey trenger du:
1 boks kokosmelk
2 toppede ss kokosolje
2-3 ss Sukrin
150-200g kokos
1 plate mørk sjokolade
Sett kokosmelken kaldt slik at den skiller seg. Bruk da det stive på toppen av boksen og smelt i en kjele sammen med den kaldpressede kokosoljen. Rør inn søtningen og kokosen. Kle en firkantet plastboks/form (f.eks en brødform) med folie og hell bountyblandingen oppi. Sett i kjøleskapet eller fryser. Etter ca. 1,5 time, eller 1 liten time i fryseren er den stiv og klar. Da løfter du ut massen, skjærer i passe store biter, eller triller til kuler og dypper i smeltet sjokolade.