BROWNIE MED EN HEMMELIGHET
Det nærmer seg 17-mai, og jeg tenkte vie litt oppmerksomhet til kaker og annet digg som passer fint til de kommende fridagene. Først ut er en skikkelig saftig og god brownie. Denne laget jeg første gang helt tilbake til 2011, og siden har den blitt laget jevnt og trutt. Hemmeligheten til den saftige og blodsukkervennlige kaken er en noe merkelig hovedingrediens: bønner! Kaken er søtet med kokossukker og som topping, litt smeltet mørk sjokolade. Denne tar nøyaktig 10 minutter å slange i sammen og ca 25 minutter å steke. Kjapp og enkel kake alle digger! Med de ingrediensene er den godt egnet som frokostkake også ;) Kanskje noe for 17mai-frokosten? Denne må dere prøve!
Til en liten form (gjerne en brødform) trenger du:
1 og 1/2 boks sorte bønner (255g)
1 egg
3 ss kakaopulver
1 dl havregryn
litt salt
1,5 dl kokossukker
5 ss rapsolje eller smeltet smør
2 ts vaniljepulver
1 ts bakepulver
1/2 plate mørk sjokolade - hakket
1/2 platet mørk sjokolade - smeltet til topping
Forvarm ovnen på 175grader.Skyll bønnene i en sil og putt de i en blender/foodprosessor sammen med alle de andre ingrediensene (bortsett fra den hakkede sjokoladen). Kjør til en fin kakerøre, hakk mørk sjokolade og rør inn sjokoladebitene. Hell i en form og stek i ca 25 min. Avkjør før du smelter mørk sjokolade i vannbad og topper på kaken. Spis med det samme eller sett i kjøleskapet til dagen etterpå. NYDELIG!
Kommenter gjerne om du tester! Trikset her er å fortelle hovedingrediensen ETTER de har spist opp kaken. Hoho!