DÅPSKAKE - RAW BÆRKAKE

Siden jeg ville ha et sprudlende sunt kakebord i dåpen måtte det bli en raw kake på bordet. Jeg har jo tross alt vært på rawkakekurs i fineste København!

Raw kaker er basert på nøtter, er helt uten sukker, hvetemel og melkeprodukter. De kan minne om ostekake i utseende og konsistens, og man får følelse av at kaken inneholder både krem og melkeprodukter når man spiser den. Kaken består av tre lag. Den virker kanskje komplisert, men faktisk slang jeg sammen denne på et lite kvarter fredagskvelden før dåpen. Den krever nemlig litt planlegging om ikke annet. Raw kaker er best når de har vært fryst i minimum 12 timer, også tint sakte i kjøleskap i 12-15 timer. Før kaken skal lages trengs også litt planlegging. Nøttene må nemlig legges i vann i minimum et par timer før. Det første man starter med er bunnen. Bruk en rund kakeform (om du vil ha kaken litt høyere kan du fint bruke en rund form som er mindre enn min (standardstørrelse 22cm)). Legg bakepapir i bunnen av kakeformen så kaken er lettere å få ut av formen når den skal serveres.

Kakebunnen:
2,5 dl bløtlagte valnøtter
2,5 dl bløtlagte mandler
6 dadler
2 ss yaconsirup
litt salt

Bland alt sammen i stavmixerbeholderen, blenderen eller foodprossessoren din. Klem ut i kakeformen og sett i fryseren. Mens den står der lager du vaniljekremen.

Lag 1. Vaniljekremen:
4 dl naturelle casewnøtter
1,5 dl kokosmelk
1,5 dl vann
3 ss mykt kokosfett (jeg brukte varianten uten smak)
1 ts vaniljepulver
2 ss SukrinMelis eller annen søtning
4-5 dråper stevia med vaniljesmak

Kjør først nøttene før du tar oppi resten av ingrediensene. Kjør til en kremet fin konsistens. Del blandingen i to. Den ene fordeler du på kaken, den andre skal du bruke videre. Sett kaken i fryseren igjen.

Lag 2. Blåbærkremen:
halvparten av vaniljekremen (ca.3,5dl)
2 dl frossene blåbær

Kjør til en fin masse. Vent til vaniljekremen har stivnet litt før du legger på blåbærkremen på kaken. Sett tilbake i frysenen igjen. Nå kan kaken stå i fryseren frem til du skal bruke den. Ta den som nevnt tidligere opp 12-15 timer før selvskapet og la den tine sakte i kjøleskapet. Jeg tok kaken opp kvelden før den skulle spises. Rett før den skal på bordet kan du pynte den. Da starter du å lage blåbærsausen:

Lag 3. Blåbærsausen:
3 dl blåbær (litt tinte)
2 ss Sukrinmelis eller annen søtning
1 ts fiberhusk

Kjør til en fin saus som ikke er for flytende. Fiberhusken skal gjøre jobben så konsistensen blir perfekt! Smør et tynt lag på toppen av kaken og pynt med friske bær. Ta-ta! NYT!

Forrige
Forrige

SUPERKNEKKIS

Neste
Neste

SPRUDLENDE BLOMKÅLSUPPE