ENERGIBARER
I dag har jeg en etterlengtet kontordag hjemme og har allerede fått unna en god del ting fra to-do listen. En ting som har stått på listen lenge er kokkelering av energibarer. Jeg elsker ha kjapp næring tilgjengelig for hektiske dager (eller for ikke å snakke om til grinete barnehagebarn! hoho). Oppskriften på barene er en gammel klassiker jeg har kokkelert jevnt og trutt igjennom årene. De har ofte fått bli med meg på eventer som smaksprøver, eller for ikke å snakke på diverse kurs. Dette er barene jeg ofte foreslår som kjapp næring i forbindelse med idrett eller til slitne småbarnsforeldre som trenger kjapp næring/mellommåltid i bilen på vei hjem fra jobb. De er sabla gode, enkle å lage og faller i smak hos de aller fleste. Anbefales!
Du trenger:
2 egg
1/2 glass peanøttsmør (altså smør som inneholder peanøtter og ikke noe annet tullball).
5 tørkede aprikoser i biter
0,5 dl pecannøtter i biter
0,7 dl mandler i biter
1 dl gojibær (kan sløyfes og erstattes med noe annet godt)
3 ss Cocosa
2 ss søtning (gjerne kokossukker)
(hakket sjokkis om du vil)
Bland egg og peanøttsmøret. Hakk alle godsakene og putt oppi røren. Smelt kokosolje og tilsett blandingen. Kle en brødform med bakepapir og hell røren oppi. Stek på 180 grader i 10-15 min. Når den er ferdig stekt tar du den ut av formen og lar den avkjøle seg i bakepapiret. Del den opp i passende fine biter og nyyyyt!