GRESSKARMUFFINS TIL HALLOWEEN

I dag er det siste oktoberdag og selveste Halloween. Av den grunn har mor i huset klinket til og bakt noen skumle gresskarmuffins med edderkopp pÃ¥. TreÃ¥ringen i huset ga seg over av begeistring nÃ¥r han fikk øye pÃ¥ de, sÃ¥ disse var populære!

SKUMLE GRESSKARMUFFINS

Til 17 små muffins trenger du:

  • 2 dl gresskarpuré (1 mellomstor flaskegresskar)

  • 1 egg

  • 1 dl smeltet smør/olje

  • 1/2 ts salt

  • 1 ts kanel

  • 1/2 ts nellik

  • 1 ts gurkemeie

  • 1 ts bakepulver

  • 1,5 dl kokossukker

  • 2 ss flytende honning

  • 1 dl TEFF jyttemel

  • 1 dl finmalte mandler

  • 0,5 dl bokhvetemel (evt mer TEFF)

  • 1,5 dl malte havregryn/havremel

Skrap frø ut av gresskaret og skjær av skappet. Del i terninger og dampkok i ca 15minutter. Har du ikke dampkjele kan du fint koke også. Erfaringsmessig blir det mindre væske i gresskaret når den er dampkokt. Jeg har ingen dampkjele selv, men bruker bare et døslag i kjelen med folie over ;-) Når gresskaret er ferdig dampet moser du med stavmikser til fin puré. Blant så inn alt det våte i pureen og tilsett litt etter litt av det tørre. Stek midt i ovnen på 200grader i 20-25minutter.

Pynt: De er knallgode som de er, men til halloween er det klart at det er stas å gjøre litt ekstra ut av baksten. Jeg har toppet mine med et tynt lag melis blandet med litt gurkemeie (vanlig melis), men gulrotkaketopping med kremost er også knallgodt. Edderkoppen har jeg laget ved å smelte 70% sjokolade og tegnet med den. Jeg har iallefall prøvd å tegne en edderkopp! Hoho!Happy halloween!

Forrige
Forrige

ENERGIBARER

Neste
Neste

SLOW JUICER