GLUTENFRI SKINKEPAI

I går fikk jeg akutt paicravings. Jeg kastet meg derfor rundt og tryllet frem en pai i en fei. En himla god en også skal jeg si deg! Pai er så enkelt og godt! Passer like godt til hverdags som til helgekos med gjester rundt bordet. Paien kan varieres i det uendelige. Gårsdagens ble en enkel variant med skinke, purre og paprikafyll. Helt fantastisk godt!

Paideig
150g romtemperert smør
100g malte havregryn
150g TEFF jyttemel - her kan du selvsagt bruke grovt speltmel om du tåler gluten!
2 ss vann

Bland det hele sammen til en fast og fin deig. Smør en paiform og trykk deigen ut slik at den dekker bunnen og kantene. Prikk bunnen med en gaffel og forstek i ovnen på 200grader i 15minutter.

Paifyll
5 stk egg
3 dl valgfri melk
1 ts salt
0,5 ts pepper
200g skinke i terninger
1 purre
1 spisspaprika
ca 100g revet ost
litt hakket gressløk

Pisk sammen egg, melk og krydder. Skjær skinke i terninger, del opp purren og skjær paprikaen i skiver. Surr skinken og purren i litt smør i stekepannen i noen minutter og fyll det forstekte paiskallet. Hell over eggblandingen, topp med revet ost, ressløk og paprikaskiver. Stek videre på 200grader i 20-25minutter. Nyt ved siden av en salat og gjerne kombinert med avokado, NAM!

Forrige
Forrige

LYSE GODISKULER

Neste
Neste

SUKSESSTERTE - UTEN EGGEHVITE