GRESSKARNACHOS
Gresskar er i sesong, det er rimelig, og fungerer virkelig til alt! Nå har det blitt delt mye gresskar både her på blogg og på Instagram. Oktober er liksom gresskarmåneden, og altså, jeg er fortsatt på gresskar-kjøret! Nå er det riktignok bikket november. Men én gresskaroppskrift til tåler du vel?
La meg presentere deg for, GRESSKARNACHOS! Denne er inspirert av min populære søtpotetnachos. En fantastisk variant av den finner du i min nyeste bok, Kickstart. Pssst! Til søtpotetnachos anbefales de søte små oransje grasskarene, Hokkaido.
Til 4 personer trenger du:
1 Hokkaido gresskar, salt, pepper, 1 ss potetmel og rapsolje.
460g sorte bønner
4 ss tacokrydder
1 rød paprika i terninger
1 finhakket løk
3 never ost
En neve hakket vårløk eller urter
Salat, salsa, guacamole og rømme😋
🔸Del gresskaret i to, skrap ut frøene, og del i tynne skiver. Så et SUPERTIPS: Ha skivene i en liten pose, tilsett olje, potetmel og krydder, blås opp, snurr så den blir rett og RIST (evt dans💃🏼). Dette gjør de sprø😋👌🏼 Fordel skivene utover to bakepapirkledde stekebrett. Rill over rapsolje, salt og pepper. Stek i ovnen, 15 minutter 200 grader.
🔸Stek løk, bønner og paprika. Krydre med tacokrydder.
🔸Samle de stekte gresskarskivene på et brett, fordel bønneblandingen over og topp med ost. Sett tilbake i ovnen i 10 minutter.
🔸Server med en digg salat, guacamole, salsa og rømme.
CRAZY godt!🎃👌🏼😋🙆🏼♀️
Og du, har du ikke testet den magisk gode gresskardippen, gresskar"pletter", eller for ikke å snakke om pumpkin spice sirupen? DA er det på tide!! Og enda en ting, vil du ha oppskrift på magisk god GRESSKARSUPPE?