GRESSKARPLETTER

Altså, disse her! Jeg er på "spagettigresskar-kjøret" om dagen! I høst er jeg heldig å samarbeider med BAMA, et drømmesamarbeid siden jeg ikke får gapet høyt nok og inspirert deg nok til å spise mer grønnsaker hver dag. I den forbindelse ble jeg utfordret til å lage en ny oppskrift med spagettigresskar, og jaggu ble det ikke en sabla god en også. Nå er jeg hekta på disse gresskarplettene, og forøvrig på spagettigresskar generelt. Les mer om gresskar her.

Jeg elsker lage meg en fargeglad salatbowl til lunsj. Hva jeg har i varierer etter årstid og hva jeg har tilgjengelig (og hva jeg har dilla på!). Nå om dagen topper jeg lunsjbowlen min med gresskarpletter.

Til 8 stk trenger du:

300g ovnsbakt spagettigresskar

50g revet ost

en neve finhakket frisk persille

2 ts hvitløkspulver

1 ts salt

Smør til steking

Del spagettigresskaret i to. Obs, hardt skall! Skrap ut frøene, rill over litt olje og en klype salt. Ovnsbak på 180grader i ca 30 min til den er mør. Når den er ferdig vil fruktkjøttet dele seg i tråder som enkelt kan skrapes ut som spagetti. Nam!

Bland ovnsbakt spagettigresskar med resten av ingrediensene, form til «pletter» og stek i en varm stekepanne. Ca. 3-5 min på hver side. Er så godt!!😋🙌🏼

Forrige
Forrige

GRESSKARNACHOS

Neste
Neste

PROTEINRIK GRESSKARDIPP