God mandag og ukesstart!
I dag skal jeg dele en aldeles nydelig middag med dere. Noen av dere kjenner til den fra før, nettopp fordi den er en del av Babymatkurset mitt. Den finnes i det fine Babymatheftet jeg vet mange av dere har, og er en fast rett vi kokkelerer på kurset. De fleste babyene på kurset er ganske så små (4-5mnd), så denne serverer jeg til alle mammaene på kurset! Den kan trygt spises av baby fra 6 mnd, men da må saltet og chillien droppes. Jeg har lagt til litt ekstra godsaker i denne oppskriften, så den er “pimpet litt” fra orginalen i Babymatheftet.

Det er fint å etterstrebe en eller to kjøttfrie dager i uken. Denne gryta inneholder linser som gir proteiner, i tillegg kan den fint spises med litt quinoa som tilbehør og der er det også mye verdifull protein å hente. Gryta er melkefri, men kremet og god på grunn av kokosmelken. Dette er en soleklar favoritt hos store og små! Den er så full av smak, og kan kanskje minne litt om indisk?

Linsegryte til 4 pers

Du trenger:
4 fedd hvitløk
1 løk
2 bokser linser (400g ferdig kokte linser)
2 søtpotet i terninger
2 potet i terninger
1/2 bunt brokkoli
4 dl kokosmelk
1-1,5 dl vann/kraft
4 ts spisskummin
2 ts paprikapulver
4 ts gurkemeie
1,5 ts malt ingefær
2-3 ts salt
2 ts pepper
1/2 ts chilli
—-
Quinoa (evt ris) om du vil servere det til!
Frisk koriander

Finhakk hvitløk og løk. Surr i pannen med litt smør/olje i et par minutter. Tilsett krydderet, søtpotetterningene, potetterningene, vannet/kraften, og kokosmelken. La koke under lokk i ca 15 min. Etter 10minutter tilsettes også brokkolien og linsene (ferdig skyllet fra saltlaken de ligger i). Kok quinoa eller ris å ha ved siden av, eller spis den som den er. Topp gjerne med masse frisk koriander!

Pssst! Har du barn som er glad i suppe, men som ikke liker gryter som dette?
NØYAKTIG samme oppskrift som over kan tilsettes 2-3 dl vann og kjøres med stavmikser. Da blir det til en nydelig søtpotet/linsesuppe! Min treåring elsker denne varianten!

Har dere en kjøttfri dag i uken?