KRABBESALAT MED CHILI OG LIME
La meg presentere deg for min favoritt forrett! Denne oppskriften er en vinner på festbordet og egner seg ypperlig til forret i juleselskap eller til nyttårsaften. Dette er en lett og frisk forrett man bare vil spise mer og mer av!
KRABBESALAT MED CHILI OG LIME
Til 4 porsjoner trenger du:
75 ml olivenolje
saften av en lime
3 vårløk, finhakkes
2-3 ss majones
1 bunt frisk gressløk
1 rød chili
300 g fersk krabbekjøtt (gjerne fra klør og krabbeskjell)
1 pakke hjertesalat/crispisalat
frisk koriander
1 moden mango
olivenolje med sitron (kan sløyfes!)
Bland sammen olje, limesaft, vårløk, majones, gressløk og hakket rød chili. Smak til med salt og pepper og la blandingen hvile i 5 minutter. Legg krabbekjøttet i en stor bolle og bland gradvis inn urte- og chiliblandingen. Legg salatblader på tallerken sammen med skiver av mango. Lag en salat med hakket salat, koriander og mangobiter som du blander sammen med olivenolje med sitron. Plasser krabbesalaten på salatbladet med frisk salat til og evt noen ekstra limebåter.