BISCOTTI MED PISTASJ
Disse er så gode! Enkle å lage, perfekt å ha liggende i kakeboks til julens mange besøk og kosestunder.
Biscotti med pistasj
Et stekebrett, doble gjerne oppskriften om du vil bake opp litt til jul!
Du trenger:
90 g valnøtter
50 g kokossukker
25 g mykt meierismør
25 g kokosolje
1/2 egg
100 g jyttemel teff
1/2 ts vaniljepulver
1/2 ts bakepulver
20 g pistasjenøtter til pynt
Hakk opp valnøtter. Rør sammen kokosolje, smør og kokossukker. Visp et egg, og tilsett halve egget i røren. Visp dette til en myk krem. Vend inn nøttene i røren. Bland sammen mel, vaniljepulver og bakepulver og rør det inn til det blir en fast deig. Del deigen i to og fordel to rader på et stekebrett med bakepapir. Trykk deigen til ca 1 cm tykk, 7 cm bred og 20-25 cm lang. Ha hakkede pistasjenøtter på toppen som du trykker ned i deigen. Ikke ha for store nøttebiter, da bare knekker de når du skjærer de opp. Stek de så på 200 grader i 15 minutter. Ta de ut og skjær biter på skrå. Legg de så med skjæreflaten opp og tørk de ytterligere på 50 grader i en time. De skal være helt tørre og la de avkjøles på rist. Oppbevares i en kakeboks.